TRABZONSPOR 0-0 FENERBAHÇE

TRABZONSPOR 0-0 FENERBAHÇE

Spor Toto Süpe Lig 2. hafta maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 2. hafta maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

İLK YARI

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe, daha çok topun sahibi olarak baskılı bir futbol ortaya koymasına rağmen savunma güvenliğini ön planda tutan bordo-mavili takım karşısında etkili pozisyona giremedi.

Ev sahibi takım Trabzonspor ise özellikle kaptığı toplarla rakip kale önünde etkili olmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

11. dakikada Fatih Atik'in ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest atışta, direkt kaleye doğru giden top az farkla üstten auta çıktı.

36. dakikada Constant'ın ara pasında, savunmada Mehmet Topal'dan sıyrılan Waris'in ceza yayı üzerinden yerden şutunda, kaleci Mert Günok, yatarak topun sahibi oldu.

40. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda Onur'un kontrol edemeyerek göğsünden seken topu savunma uzaklaştırdı.

45. dakikada Caner'in ceza yayı üzerinden kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Onur'un sol üst tarafından auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Fatih Atik'in sağdan ortasında, altı pas içerisinde uygun durumdaki Yatabare, kötü bir kafa vuruşuyla topu üstten auta gönderince bordo-mavililer, önemli bir fırsatı gole çeviremedi.

57. dakikada Trabzonspor, bir kez daha gole yaklaştı. Medjani'nin orta alandan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Yatabare, göğsüyle topu kontrol etti. Bu futbolcunun rakibinin önünden dönerek vuruşunda, kaleci Mert Günok, müdahalesine rağmen iki ayağının arasından geçerek çizgi önünde boşta kalan topu kontrol etti.

60. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından yerden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın müdahale edemediği top yan direğe çarparak auta çıktı.

66. dakikada Sefa Yılmaz'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Yatabare'nin gelişine şutunda top yandan auta gitti.

67. dakikada Mustafa Akbaş'tan sıyrılan Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, ligin ilk haftasında Kayseri Erciyesspor ile oynadığı maçın ilk 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğine gitti. Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu'nun yanı sıra Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan ve İshak Doğan, ilk 11'de yer almadı. Bu oyuncuların yerine Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Salih Dursun, Waris ve Yatabare, forma giyen oyuncular oldular.

Waris ve Yatabare ilk kez

Trabzonspor'un Spartak Moskova'dan kadrosuna dahil ettiği Waris ile Guinghamp'tan transfer ettiği Yatabare, bordo-mavili takımın formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Teknik direktör Vahid Halilhodziç, sakatlığı bulunan Cardozo'nun yokluğunda forvette iki oyuncuya görev vererek sahaya sürdü. Halilhodziç, savunmanın sağında Bosingwa'nın yokluğunda Salih Dursun, stoperde Mustafa Yumlu'nun yerine Mustafa Akbaş'a görev verdi. Orta alanda Kayseri Erciyesspor maçında sahaya çıkan Mehmet Ekici, bu kez yedek kulübesinde oturdu. Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı, Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Cardozo ve Bosingwa olmak üzere 5 oyuncu Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almadı.

Caner Erkin 11'de başladı

A Milli Takım'ın İzlanda ile oynadığı karşılaşmada ayak parmağından sakatlanan ancak takımla son çalışmaya katılarak Trabzon'a götürülen Caner Erkin, kendini iyi hissedince, ilk 11'de sahaya çıktı.  Sarı-lacivertli takımda geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Alves, Kadlec'in yerine, sakatlığı bulunan Meireles'in yerine de Diego oynadı. Kardemir Karabükspor maçında ikinci yarı oyuna giren Diego, sarı-lacivertli takım forması altında ilk kez 11'de sahada görev yaptı. Caner Erkin'in maç öncesi durumu belli olmaması nedeniyle 19 kişilik futbolcu kadrosuyla Trabzon'a gelen sarı-lacivertli kafilede bu oyuncunun oynamasıyla Serdar Kesimal, 18 kişilik kadroda yer alamadı.

Fenerbahçe'ye güvenlik önlemi

Fenerbahçe Futbol Takımı, kamp yaptığı Rize'den yoğun güvenlik önlemleri altında maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi.  Kamp yaptığı otelden 17.30'da otobüsle bir grup taraftarın uğurladığı sarı-lacivertli kafileyi yol boyunca güvenlik görevlileri eşlik etti. Yol boyu ve stat çevrelerinde de önlemler alındı. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse, Hüseyin Avni Aker Stadı yakınında taş atmak isteyen bir taraftar da polis tarafından gözaltına alındı. Sarı-lacivertli takımda cezalı Volkan Demirel, sakatlıkları süren Raul Meireles ve Egemen Korkmaz olmak üzere 3 eksik oyuncu yer aldı.

Taraftar ilgisi

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya eski yıllara oranla daha az ilgi gösterdi. Daha önce Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini Fenerbahçe maçında dolduran bordo-mavili taraftarlar bu kez aynı ilgiyi gösteremedi. Passolig kartı uygulamasının da etkisiyle Hüseyin Avni Aker Stadı tribününde bazı boşluklar gözlendi. 24 bin seyirci kapasitesi olan statta yaklaşık 16 bin dolayında bordo-mavili taraftar, karşılaşmayı izledi.

Onur'a pankartlı destek

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'ya 3-0 yenildiği karşılaşmanın ardından eleştirilen alan kaleci Onur Recep Kıvrak'a bordo-mavili taraftarlar destek verdi. Deplasman yasağı nedeniyle boş kalan Misafir takım tribününde, futbolcunun daha önce Fenerbahçe maçında çekilen fotoğrafının yer aldığı ve  üzerinde "Türk futbolunun gururu Trabzon'un Onur'u" yazılı büyük bir pankart asıldı. Trabzonspor taraftarları, maç öncesi Onur'a tezahuratlarla da büyük destek verdi.

Başkanlar yok

Ligin ilk büyük maçında cezaları bulunan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yer almadı. Sarı-lacivertil kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu da maçı izleyenler arasında yer almazken, konuk takımda Serdar Erkan, Selim Kosif, Metin Doğan ve Yalçın Haker yer aldı. Trabzonlu sanatçı Yusuf Güney, bordo-mavili takım için hazırladığı marşı Fenerbahçe maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda seslendirdi. Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydunus, maç öncesi iki takımın idari menajeri Serkan Ünver ve Hasan Çetinkaya ile görüştü. Maç öncesi, hayatını kaybeden Trabzonspor'un kurucularından Refik Karaağıçlı için saygı duruşunda bulunuldu.

TRABZONSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Medjani, Salih Dursun (Dk. 89 Mehmet Ekici), Constant, Fatih Atik (Dk. 62 Sefa Yılmaz), Waris, Yatabare

Teknik Direktör: Vahid Halilhodzic

Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Diego (Dk. 80 Webo), Kuyt, Emenike (Dk. 90+2 Selçuk Şahin), Sow (Dk. 69 Alper Potuk)

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Sarı Kartlar: Dk. 56 Musa Nizam, Dk. 86 Yatabare (Trabzonspor), Dk. 84 Caner Erkin (Fenerbahçe)

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]



90. DK: Hakem Fırat Aydınus maçın son düdüğünü çalıyor ve maç başladığı gibi bitiyor. İki tarafta 1'er puan alıyor. Trabzonspor 2 puana yükselirken, Fenerbahçe ise 4 puana yükseliyor.

90. DK: Fenerbahçe takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Emmanuel Emenike olurken oyuna dahil olan isim Selçuk Şahin oluyor.

90. DK: Fırat Aydınus maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediyor.

90. DK: Trabzonspor takımında ikinci oyuncu değişkiliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Salih Dursun olurken onun yerine giren isim Mehmet Ekici oluyor.

88. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Caner Erkin arka direğe doğru ortasını yapıyor fakat top herkesi aşarak ters kanattan taça çıkıyor.

85. DK: Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Caner Erkin pasını verirken rakibi Mustapha Yatabare'nin müdahelesi ile yerde kalıyor. Mustapha Yatabare yapmış olduğu faul sonrasında hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart görüyor.

84. DK: Sağ kanatta topla buluşan Sefa Yılmaz içeriye doğru topla birlikte sokulurken rakibi Caner Erkin'in arkadan yapmış olduğu müdahale ile yerde kalıyor ve Fırat Aydınus faul kararı veriyor. Caner Erkin yapmış olduğu bu müdahale sonrasında hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.


80. DK: Fenerbahçe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Diego olurken oyuna dahil olan isim Pierre Webo oluyor.

78. DK: Sağ kanatta topla buluşan Sefa Yılmaz altıpasa doğru ortasını yapıyor fakat Fenerbahçe defansında Bekir İrtegün topu uzaklaştırıyor. Uzaklaşan top Musa Nizam'ın önünde kalıyor. Ceza yayının biraz gerisinde topu önünde bulan Musa Nizam sol ayağı ile şutunu çekiyor fakat top kalenin yan tarafından farklı bir şekilde auta gidiyor.

74. DK: Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Emre Belözoğlu ceza sahasının sağ tarafında hareketlenen Dirk Kuyt'a doğru ortasını yapıyor. O noktada topla buluşan Dirk Kuyt kafa vuruşu ile topu içeri çevirmek istiyor fakat top hemen önündeki Musa Nizam'a çarparak uzaklaşıyor.

72. DK: Sağ kanatta Gökhan Gönül'ün pasına hareketlenen Emmanuel Emenike topu kapmak isterken rakibi Essaid Belkalem'i iterek faul yapıyor ve hakem Fırat Aydınus serbest vuruş kararı veriyor.

69. DK: Fenerbahçe takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Moussa Sow olurken oyuna dahil olan isim Alper Potuk oluyor.

67. DK: Orta alanda başlayan Fenerbahçe atağında Mehmet Topal pasını Diego'ya veriyor. Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Diego topu sağına aldıktan sonra şutunu çekiyor fakat top yere sektikten sonra kalenin yan tarafından auta çıkıyor.

66. DK: Trabzonspor gole çok yaklaşıyor! Orta alanda topla buluşan Kevin Constant sağ kanatta hareketlenen Sefa Yılmaz'ı görüyor. Sağ kanatta topla buluşan Sefa Yılmaz altıpas üzerine hareketlenen Mustapha Yatabare'ye doğru ortasını yapıyor. Altıpasın biraz gerisinde topla buluşan Mustapha Yatabare sıçrayarak yarım vole şeklinde şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden az farkla auta gidiyor.

63. DK: Orta alanın biraz önünde topla buluşan Emre Belözoğlu pasını Mehmet Topal'a veriyor. Topla buluştuktan sonra ceza yayının sol tarafına hareketlenen Mehmet Topal rakibiyle omuz omuza gitmesine rağmen sol ayağı ile şutunu çekiyor fakat kaleci Onur Kıvrak uçarak son anda topa dokunmayı başarıyor ve çok önemli bir kurtarışa imza atıyor.

62. DK: Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Trabzonspor takımında gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Fatih Atik olurken oyuna dahil olan isim Sefa Yılmaz oluyor.

60. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor! Sağ kanatta topla buluşan Emmanuel Emenike ortasını yapmak istiyor fakat top önündeki Musa Nizam'a çarptıktan sonra ceza sahası içerisinde yükseklik kazanıyor. Penaltı noktası üzerine doğru gelen topu Trabzonspor defansında Essaid Belkalem topu uzaklaştırmak istiyor fakat top kısa düşüyor. Ceza yayı üzerine düşen topa o noktada bulunan Mehmet Topal sol ayağı ile gelişine çok iyi vuruyor fakat top kalenin sağ direğine çarptıktan sonra auta çıkıyor.

58. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Fatih Atik altıpas içerisine doğru ortasını yapıyor fakat kaleci Mert Günok iki eliyle topu kontrol ediyor.

58. DK: Orta alanda kazanılan top ile hızlı gelişen Trabzonspor atağında Fatih Atik sol kanatta koşu yapan Majeed Waris'e pasını atıyor. Ceza sahasına girmeden topla buluşan Majeed Waris topla birlikte ceza sahasına sol taraftan girdikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekiyor fakat top önünde bulunan Bruno Alves çarparak kornere gidiyor.

57. DK: Orta alanda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Carl Medjani uzun pası ile ceza sahasına hareketlenen Mustapha Yatabare'yi topla buluşturuyor. Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Mustapha Yatabare altıpasın sağ çaprazında iken sağ ayağı ile şutunu çekiyor fakat Mert Günok topu ayaklarıyla durdurarak önemli bir kurtarışa imza atıyor.

56. DK: Bekir İrtegün'ün elle oynama pozisyonuna itiraz eden Musa Nizam hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

56. DK: Orta alanda topla buluşan Mustapha Yatabare pasını Fatih Atik'a veriyor. Fatih Atik tekrar Mustapha Yatabare'yi düşünüyor fakat Bekir İrtegün araya girerek topa eliyle müdahele ediyor ve hakem Fırat Aydınus serbest vuruş kararı veriyor.

54. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Diego penaltı noktası üzerine doğru ortasını yapıyor. O noktada topla buluşan Emmanuel Emenike kafa vuruşunu yapıyor fakat top yere sektikten sonra kaleci Onur Kıvrak'ın ellerinde kalıyor.

52. DK: Sağ kanatta topla buluşan Dirk Kuyt pasını Emmanuel Emenike'ye veriyor. Emmanuel Emenike penaltı noktası üzerine doğru ortasını yapıyor fakat Trabzonspor defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

50. DK: Bu dakikalarda karşılıklı yaşanan sakatlıklar nedeniyle oyun sık sık duruyor.

47. DK: Orta alanda topu önünde bulan Salih Dursun sağ kanatta koşu yapan Fatih Atik'a pasını aktarıyor. Ceza sahasına topla birlikte sağ taraftan giren Fatih Atik arka direğe doğru ortasını yapıyor. Top ön tarafta bulunan Mustapha Yatabare'yi aştıktan sonra arka direğe koşu yapan Majeed Waris'e geliyor. Majeed Waris topa yetişerek kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin yanından auta gidiyor.

46. DK: Hakem Fırat Aydınus ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve maçın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor ve ilk yarı golsüz eşitlik ile sona eriyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

44. DK: Carl Medjani'nin Emre Belözoğlu'na yapmış olduğu faul sonrası Fenerbahçe tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

41. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Caner Erkin ön direğe doğru ortasını yapıyor fakat Salih Dursun topu uzaklaştırmayı başarıyor.

40. DK: Orta alanda topla buluşan Mehmet Topal pasını Dirk Kuyt'a veriyor. Dirk Kuyt arkasında bulunan Diego'ya şık bir topuk pası veriyor. Ceza yayının biraz sağında topla buluşan Diego kaleyi görür görmez uzaktan şutunu çekiyor. Top kaleci Onur Kıvrak'ın elinden sektirmesiyle açılıyor fakat Trabzonspor defansında bulunan Mustafa Akbaş topu uzaklaştırmayı başarıyor.

38. DK: Bekir İrtegün'ün attığı uzun pasa sol kanatta hareketlenen Dirk Kuyt için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

36. DK: Orta alanda topla buluşan Kevin Constant sol kanatta koşu yapan arkadaşı Majeed Waris'i uzun pas atarak topla buluşturuyor. Topla buluştuktan sonra içeriye doğru hareketlenen Majeed Waris rakibi Mehmet Topal'ı geçtikten sonra ceza yayı üzerine gelir gelmez sağ ayağı ile yerden şutunu çekiyor fakat top kaleci Mert Günok'un ellerinde kalıyor.

34. DK: Trabzonspor defansından gelen yüksek topta Mustapha Yatabare yükselirken rakibi Bekir İrtegün'i iterek faul yapıyor ve hakem Fırat Aydınus serbest vuruş kararı veriyor.

31. DK: Fenerbahçe defansında bulunan Emre Belözoğlu'nun uzaklaştırdığı topa rakip yarı alanda hareketlenen Moussa Sow için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

30. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Fatih Atik ön direğe ortasını yapıyor fakat o noktada bulunan Mehmet Topal topu uzaklaştırmayı başarıyor.

28. DK: Maçın bu dakikalarına kadar topla oynama yüzdelerinde konuk ekip Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

25. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Diego arkadaşı Dirk Kuyt ile paslaştıktan sonra arka direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Bruno Alves topu içeri çevirmek istiyor fakat top son çizgiyi geçiyor ve auta çıkıyor.

23. DK: Orta alanın biraz ilerisinde topla buluşan Mehmet Topal pasını Dirk Kuyt'a veriyor. Dirk Kuyt topu aldıktan sonra sağına çekiyor ve yaklaşık 30 metreden şutunu çekiyor fakat top önünde bulunan Carl Medjani'den geri dönüyor.

21. DK: Kendi yarı alanının sol tarafında topla buluşan Caner Erkin'in uzun pasına hareketlenen Moussa Sow için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

19. DK: Orta alanda topla buluşan Emre Belözoğlu topu önüne almak isterken rakibi Mustapha Yatabare'nin yapmış olduğu müdahale ile yerde kalıyor ve Fırat Aydınus faul kararı veriyor.

17. DK: Sağ kanattan kazanılan kornerde topun başına geçen Caner Erkin ön direğe ortasını yapıyor. O noktada bulunan Dirk Kuyt topu arkaya doğru aşırtıyor. Penaltı noktasının biraz önünde topla buluşan Bekir İrtegün sırtı dönük şekilde vuruşunu yapıyor fakat top önce önündeki Mustafa Akbaş'a daha sonra Dirk Kuyt'a çarparak auta gidiyor.

16. DK: Sağ kanatta topla buluşan Zeki Yavru rakiplerinden sıyrıldıktan sonra geriden gelen arkadaşı Carl Medjani'yi görüyor. Ceza yayının biraz sağ tarafında topla buluşan Carl Medjani gelişine sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.

13. DK: Sol kanattan kullanılan taç atışında Caner Erkin pasını Dirk Kuyt'a veriyor. Son çizgide topla buluşan Dirk Kuyt ceza sahasına girer girmez arka direğe ortasını yapıyor fakat o noktada bulunan Carl Medjani topu uzaklaştırmayı başarıyor.

11. DK: Ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fatih Atik direk kaleyi düşünerek sağ ayağı ile şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

9. DK: Fenerbahçe takımı rakip yarı alanda yaklaşık 2 dakika boyunca paslaştıktan sonra sol kanatta topla buluşan isim Caner Erkin oluyor. Caner Erkin topla buluşur buluşmaz arka direğe doğru ortasını yapıyor fakat top herkesi aşarak kaleci Onur Kıvrak'ın ellerinde kalıyor.

7. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fatih Atik altıpas üzerine doğru ortasını yapıyor fakat Bekir İrtegün topu uzaklaştırmayı başarıyor.

4. DK: Orta alanın sağ tarafında defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Mehmet Topal topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahasında bulunan arkadaşı Moussa Sow'a doğru ortasını yapıyor. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Moussa Sow yüzünü kaleye döndükten sonra sağ tarafında bulunan Emmanuel Emenike'yi ara pası ile hareketlendirmek istiyor fakat kaleci Onur Kıvrak kalesini terk ederek yatarak topu iki eliyle kontrol ediyor.

2. DK: Orta alanın biraz ilerisinde kazanılan serbest vuruşta Fatih Atik topa dokunarak arkadaşı Zeki Yavru'nun önüne pasını atıyor. Yaklaşık 30 metre uzaklıkta topla buluşan Zeki Yavru uzaktan şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.

1. DK: Maçın ilk köşe vuruşunu ev sahibi Trabzonspor kazanıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Fatih Atik altıpas çizgisi üzerine doğru ortasını yapıyor fakat Fenerbahçe defansında Bruno Alves topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1. DK: Fırat Aydınus maçı başlatan düdüğü çalıyor ve maça Trabzonsporlu oyuncuların vuruşu ile başlanıyor.


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]



Süper Lig 2014-2015 sezonu 2. Hafta maçları içinde en öne çıkan müsabaka Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi...

Ligin ilk haftasını 3-2'lik Karabükspor galibiyetiyle kapatan Fenerbahçe ile Kayseri Erciyesspor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor'u karşı karşıya getirecek mücadele büyük bir heyecana sahne olacak.

TRABZONSPOR 10 MAÇTIR KAZANAMIYOR!
Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 9'u Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 10 resmi maçta da yenemedi.

Rakibi karşısında resmi maçlardaki son galibiyeti 2010-2011 sezonunun ilk yarısında kendi evinde 3-2'lik sonuçla alan bordo-mavili ekip, daha sonraki 10 resmi maçtan 7'sini kaybetti, 3'ünde berabere kaldı, galip gelemedi.

LİGDE DE FENERBAHÇE ÖNDE
Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 82 kez karşı karşıya geldi.

Lig maçlarında Fenerbahçe 34, Trabzonspor 22 galibiyet aldı, 26 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçe'nin ligdeki toplam 109 golüne, Trabzonspor 85 golle cevap verdi.

Geçen sezon ligde yapılan maçlarda taraflar İstanbul'da 0-0 berabere kaldı. Trabzon'da olaylar nedeniyle yarıda kalan karşılaşma ise Fenerbahçe'nin hükmen 3-0 galibiyeti şeklinde tescil edildi.

TRABZONDAKİ MAÇLAR
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da yapılan maçlarda evsahibi bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor.

Şimdiye kadar Trabzon'da yapılan resmi ve özel 46 maçta Trabzonspor'un 20, Fenerbahçe'nin 15 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, Trabzon'daki 11 maçta ise eşitliği bozamadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor 55, Fenerbahçe ise 46 gol attı.

TRABZONSPOR-FENERBAHÇE

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Fırat Aydınus
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM

TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Carl Medjani, Essaid Belkalem, Papadopoulos, Zeki Yavru, İshak Doğan, Mehmet Ekici, Sefa Yılmaz, Kevin Constant, Yusuf Erdoğan, Yattabare

TEKNİK DİREKTÖR: Vahid Halilhodzic

FENERBAHÇE: Mert Günok, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Hasan Ali, Mehmet Topal, Emre, Diego Ribas, Kuyt, Sow, Emenike,

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal