Trabzon'dan erken veda !

Trabzon'dan erken veda !

Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda sürprize Balıkesirspor imza attı.. Trabzonspor'u 3-1 gibi net bir skorla eleyen Ege ekibi, yoluna devam etti..

Balıkesirspor'a galibiyeti getiren goller 5'te Karikari, 9'da Muhammet'ten ve 34'de Hasan'dan geldi. Trabzonspor'un tek golü ise 19. dakikada Janko'dan geldi.

BALIKESİR FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Balıkesirspor taraftarının da desteğiyle karşılaşmaya çok hızlı bir başlangıç yaptı. Kırmızı beyazlı ekip mücadelenin henüz 10. dakikası geçilirken, attığı iki golle skoru 2-0'a getirdi. Henüz 5. dakikada sağ kanattan gelişen Balıkesirspor atağında ceza sahası içine açılan ortayı Karikari yaptığı kafa vuruşu ile ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sadece 4 dakika sonra Zeki'nin Karikari'ye yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Muhammet toğu ağlara gönderdi ve takımını 9. dakikada 2-0 öne geçirdi.

2-0'dan sonra oyunun temposu biraz düşerken, Trabzonspor daha fazla topu ayağında tutmaya başladı. Karşılaşmanın 19. dakikasında bordo mavili ekibin kullandığı kornerde Janko şık kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi. 34. dakikada ev sahibi ekipte bu kez sahneye Hasan çıktı. Kullanılan korner sonrasında arka direkte boşta kalan Hasan yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmayınca, ilk 45 dakikayı Balıkesirspor 3-1 önde kapamayı başardı.

DEĞİŞİKLİKLER ÇARE OLMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında Trabzonspor'un daha fazla topla oynadığı görüldü. Mustafa Reşit Akçay, 51. dakikada oyuna ilk müdahalesini yaptı. Mustafa Yumlu yerine oyuna Kadir Keleş dahil oldu. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ikinci yarı, ilk 45 dakikaya göre daha düşük tempoda geçerken, Reşit Akçay, Soner Aydoğdu ve Emre Güral değişiklikleriyle son hamlelerini yaptı. 80. dakikada Trabzonspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta, ceza alanı içine açılan topa Janko altı pas üzerinde müdahale edemedi ve takımı adına farkı indirme fırsatını kaçırdı.

Kalan sürede başka gol olmayınca, Balıkesirspor Trabzonspor'u 3-1 yenerek, Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tura yükselmeyi başardı

KAPTAN OLARAK ÇIKTI

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, oyuncusu Olcan Adın'a müsabakada kaptanlık pazubandını vererek jest yaptı. Müsabakayı Olcan'ın babası Şerafettin Adın da izledi.

MUHAMMET'E SEVGİ GÖSTERİSİ

Trabzonsporlu taraftarlar, bordo maivili kulübün alt yapısından yetişen Balıkesirspor'un kaptanı Muhammet Reis'e sevgi gösterilerinde bulundu. Muhammet de tribününün önüne giderek hemşehrilerini selamladı.

37 YIL ÖNCEKİ MAÇTA OYNAYANLAR MAÇI İZLEDİ

İki ekibin son olarak 37 yıl önce 1975-1976 sezonunda oynadıkları maçta Balıkesirspor formasını giyen eski futbolcuları Gediz Göl, Reşit Koşar, Abdullah Işıldak, Veli, Sezer, Kazım Ergün, Mustafa ve Sabri, karşılaşmayı şeref tribününden izledi.

BAŞARI PANKARTI

Balıkesirsporlu futbolcular, sahaya "Trabzonspor'a Avrupa Kupaları'nda başarılar dileriz" yazılı bir pankartla çıktı.

TRABZONSPOR TARAFTARI TRİBÜNÜ DOLDURDU

Takımları Avrupa arenasında yoluna namağlup devam eden Trabzonsporlu taraftarlar, Atatürk Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Bosingwa, Olcan, Henrique gibi yıldızları izleme imkanı bulan Balıkesirli sporseverler de hafta içi olmasına rağmen müsabakaya büyük ilgi gösterdi.

BALIKEBSİRSPOR'DA 3 EKSİK

Balıkesirspor teknik direktörü İsmail Ertekin, hafta sonunda PTT 1'inci Lig'de oynayacakları Karşıyaka maçını düşünerek Murat Sözgelmez, Ertuğrul ve Burak Çalık'ı ilk 11'de oynatmadı. Üç futbolcuların yerine Mustafa Kayabaşı, Deniz Vural ve Hasan Hatipoğlu görev aldı.

TRABZONSPOR'DA 6 OYUNCUSUNU GETİRMEDİ

Bordro mavili takımın teknik direktörü Akçay, kaleci Onur, Malouda, Zokora, Colman, Giray Kaçar ve sakatlığı süren Yusuf Erdoğan'ı Balıkesir kadrosuna almadı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Özgüç Türkalp maçı bitiren düdüğü çalıyor ve Balıkesirspor, Trabzonspor'u 3-1 mağlup ederek 5. tura yükselen taraf oluyor.

90.DK: Topla birlikte sol kanattan ilerleyen Atakora Lalawele ceza sahası içine girmeden sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Balıkesirspor, maçın son dakikalarında son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ali Öztürk, Kwame Karikari'nin yerine oyuna dahil oluyor.

88.DK: Sol kanatta topla buluşan Kwame Karikari ceza sahası içine ortasını yaparak Atakora Lalawele'yi topla buluşturmak istiyor ancak savunmada Aykut Demir buna izin vermiyor ve kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

87.DK: Sol çaprazda topla buluşan Emre Güral vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan dönüyor. Savunmadan dönen top bir kez daha Emre Güral'da kalıyor. Emre, aynı noktadan bu kez ortasını yapıyor fakat savunma dikkatli ve kafayla karşılıyor.

84.DK: Olcan Adın, serbest vuruşu ceza sahası içine topu doldurarak kullanıyor ancak top üst ağlarda kalıyor.

83.DK: Caner Arıcı'nın Olcan Adın'a yaptığı faul sonrasında rakit yarı alanının ortalarından sol taç çizgisi yakınlarında Trabzonspor serbest vuruş kazanıyor.

81.DK: Ceza sahası içine gönderilen uzun topa Marc Janko kafa vuruşunu yapmak istiyor ancak top kaleci Emrullah Şalk'ta kalıyor. Öncesinde de Marc Janko için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

80.DK: Balıkesirspor, maçtaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Murat Sözgelmez, Deniz Vural'ın yerine oyuna giriyor.

76.DK: Trabzonspor, Olcan Adın ile sol kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Olcan'ın ortasında savunmada İsmail Dinler topu uzaklaştırıyor.

73.DK: Ertuğrul Arslan, savunmanın arkasında Atakora Lalawele'yi topla buluşturuyor fakat Atakora Lalawele için yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor.

72.DK: Trabzonspor, maçtaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Emre Güral, Paulo Henrique'nin yerine oyuna dahil oluyor.

72.DK: Uzak mesafe olmasına rağmen Muhammet Reis sağ ayağıyla kaleye vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta gidiyor.

71.DK: Caner Arıcı'nın arapasında Kwame Karikari ceza sahası içinde topla buluşuyor. Karikari sağ çaprazda kale çizgisini geçmeden yerden ortasını yapıyor ancak savunmada Aykut Demir topu uzaklaştırıyor.

68.DK: Balıkesirspor, maçtaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Mustafa Kayabaşı yerini Ertuğrul Arslan'a bırakıyor.

67.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Muhammet Reis kullanıyor. Muhammet'in ortasında savunma ön direkte karşılıyor.

66.DK: Balıkesirspor, hızlı hücuma çıkarken Kadir Keleş topu eliyle kesiyor ve hakem Özgüç Türkalp tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

63.DK: Mustafa Kayabaşı'nın pasıyla Kwame Karikari sol kanatta topla buluşuyor fakat pozisyonu ofsayt.

62.DK: Muhammet Reis'in şutunda top barajdan sekip kaleci Zeki Ayvaz'da kalıyor.

62.DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına bir kez daha Muhammet Reis geçiyor.

62.DK: Souleyman Bamba bu pozisyonda sarı kart görüyor.

61.DK: Serbest vuruşu Muhammet Reis kullanıyor. Muhammet'in vuruşunda barajda bulunan Souleyman Bamba topu eliyle oynuyor ve Balıkesirspor bir kez daha serbest vuruş kazanıyor.

60.DK: Aykut Demir'in elle topu oynaması sonucu Balıkesirspor kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

60.DK: Deniz Vural'ın tedavisi tamamlandıktan sonra karşılaşma devam ediyor.

59.DK: Deniz Vural, Paulo Henrique ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalıyor ve oyun duruyor.

57.DK: Sağ kanattan Muhammet Reis'in kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top kaleci Zeki Ayvaz'da kalıyor.

57.DK: Trabzonspor, maçtaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Adrian Mierzejewski'nin yerine Soner Aydoğdu oyuna giriyor.

57.DK: Muhammet Reis'in pasıyla Caner Arıcı ceza sahası içerisinde topla buluşuyor. Caner, çizgiye inmeden ortasını yapıyor ancak top savunmadan kornere gidiyor.

54.DK: Ofsayt pozisyonuna itiraz eden Caner Arıcı, hakem Özgüç Türkalp'ten maçtaki ilk sarı kartı gören isim oluyor.

54.DK: Rıza Efendioğlu'nun uzun pasıyla sağ kanatta Caner Arıcı topla buluşuyor fakat Caner için bayrak havaya kalkıyor.

53.DK: Sağ kanatta topla buluşan Atakora Lalawele, Kadir Keleş'ten sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine giriyor. Lalawele dar açıda olmasına rağmen kaleye vuruşunu yapıyor ancak kaleci topu çelmeyi başarıyor.

51.DK: Muhammet Reis, Abdulkadir Özdemir'den sıyrıldıktan sonra topla birlikte ilerliyor ve ceza sahası yayının hemen gerisinden sağ ayağıyla yerden vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

51. DK: Mustafa Yumlu sakatlığından dolayı oyuna devam edemiyor ve yerini Kadir Keleş'e bırakıyor.

49. DK: Mustafa Yumlu'nun tedavisi saha kenarında devam ederken, mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

47. DK: Mustafa Yumlu, Kwame Karikari'nin müdahalesi sonrası yerde kalıyor ve oyun durmuş durumda.

46. DK: İkinci yarı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşu ile başlıyor.


DEVRE ARASI


45. DK: Hakem Özgüç Türkalp'in düdüğüyle ilk yarı Balıkesirspor'un 3-1'lik üstünlüğü ile sona eriyor.

45. DK: Maçın ilk yarısına en az 1 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Muhammet'in ortasında penaltı noktası önünde Atakora Lalawele uygun durumda kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından az farkla auta gidiyor.

45. DK: Serbest vuruşu kullanmak için Muhammet Reis topun başına geçiyor.

44. DK: Zeki Yavru'nun Atakora Lalawele'ye yaptığı faul sonrasında Balıkesirspor sol kanattan serbest vuruş kazanıyor.

42. DK: Muhammet Reis, sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ön direğe gelen topu Marc Janko kafayla karşılıyor.

41. DK: Atakora Lalawele, Kwame Karikari ile yaptığı verkaç sonrasında sağ kanattan bindirme yapan arkadaşı Caner Arıcı'yı ceza sahası içinde topla buluşturuyor. Caner Arıcı çizgiye indiği anda yerde ortasını yapıyor. Savunmada Souleyman Bamba yatarak topu kornere gönderiyor.

39. DK: Sağ kanattan Zeki Yavru'nun ortasında kaleci Emrullah Şalk'ın kontrolünde top oyun alanının dışına gidiyor.

36. DK: Adrian Mierzejewski'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Emrullah Şalk çift yumrukla topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

34. DK: Caner Arıcı goldeki katkısıyla maçtaki 2. asistini yapmış oluyor.

34. DK: GOOOLLL!! Balıkesirspor, Hasan Hatipoğlu'nun attığı golle farkı tekrar 2'ye çıkarıyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşta Muhammet Reis pasını Caner Arıcı'ya veriyor. Caner bekletmeden ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın içinde boş durumda bulunan Hasan Hatipoğlu kafa vuruşunu yaparak topu filelere gönderiyor.

32. DK: Maçta üçte ikilik bölüm geride kalırken Trabzonspor topla daha fazla oynayan taraf görünümünde.

29. DK: Muhammet Reis, uzaklardan kaleye şansını deniyor ancak top savunmada Mustafa Yumlu'dan geri dönüyor.

26. DK: Balıkesirspor, sol kanattan kazandığı köşe vuruşunu Muhammet Reis ile kullanıyor. Muhammet'in pasında topla buluşan Mustafa Kayabaşı penaltı noktası civarına ortasını yapıyor ancak Marc Janko kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

23. DK: Trabzonpor'un golünden sonra oyun sık sık yapılan faullerle duruyor.

19. DK: Zeki Yavru yaptığı asistle takımının farkı 1'e indirmesinde büyük pay sahibi oluyor.

19. DK: GOOOLLL!! Trabzonspor, Marc Janko'nun attığı golle farkı 1'e indiriyor. Sağ kanattan kazanılan korneri Adrian paslaşarak kullanıyor. Topla buluşan Zeki Yavru ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen gerisinde Marc Janko çok iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ve topu kaleci Emrullah Şalk'ın solundan filelerle buluşturuyor.

16. DK: Serbest vuruşu Olcan Adın kullanıyor. Olcan'ın ortasında savunmasına yardımcı olmak için gelen Kwame Karikari kafayla topu taca gönderiyor.

16. DK: Caner Arıcı'nın Olcan Adın'a yaptığı faul sonrasında Trabzonspor sol taç çizgisi yakınlarından serbest vuruş kazanıyor.

14. DK: Sağ kanattan Trabzonspor, Adrian Mierzejewski ile köşe vuruşunu kullanıyor. Adrian'ın ortasında kaleci Emrullah Şalk boşa çıkmasına rağmen arka direkte hiç bir Trabzonsporlu oyuncu bulunmayınca topta oyun alanını terk ediyor.

14. DK: Zeki Yavru'nun pasıyla topla buluşan Paulo Henrique tek pasla Adrian Mierzejewski'yi görüyor. Adrian ceza alanı sağ çaprazında topla buluştuktan sonra sağ ayağıyla şutu çekiyor. Savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

13. DK: Zeki Yavru ceza sahası ön tarafına doğru ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

12. DK: Paulo Henrique, hafif sağ çaprazdan ceza sahası dışından sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

11. DK: Muhammet Reis'in savunmanın arkasına attığı topta Mustafa Kayabaşı ceza sahası içinde topla buluşuyor ancak Mustafa için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

9. DK: GOOOLLL!! Balıkesirspor, Muhammet Reis'in golü ile farkı ikiye çıkarıyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Muhammet Reis düzgün bir vuruşla topu filelere gönderiyor.

9. DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Muhammet Reis geçiyor.

8. DK: Ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Kwame Karikari, Zeki Yavru'nun müdahelesiyle yerde kalıyor ve Balıkesirspor penaltı kazanıyor.

6. DK: Savunmadan uzun gönderilen pas sonrası sağ kanatta topla buluşmak isteyen Kwame Karikari için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

5. DK: Golde asisti yapan oyuncu Caner Arıcı oluyor.

5. DK: GOOOLLL!! Balıkesirspor, Kwame Karikari'nin attığı golle Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçiyor. Mustafa Kayabaşı'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Caner Arıcı arka direğe doğru ortasını yapıyor. O bölümde bulunan Kwame Karikari iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

4. DK: Paulo Henrique'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Zeki Yavru ortasını yapıyor ancak top auta gidiyor.

1. DK: Hakem Özgüç Türkalp'in düdüğüyle karşılaşma Balıkesirsporlu oyuncuların santra vuruşu ile başlıyor.

- Ev sahibi Balıkesirspor sahaya kırmızı forma ile çıkarken, konuk Trabzonspor ise beyaz forma ile sahada yer alıyor.

- İki takımda oyun alanına geliyor ve seremoniden sonra karşılaşma başlayacak.

- Balıkesirspor'da Muhammet Reis Ptt 1.Lig'de attığı 8 golle gol krallığında Slavko Perovic ile birlikte zirvede yer alıken, Trabzonspor'da Paulo Henrique bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Uefa Avrupa liginde attığı toplam 14 golle dikkat çekiyor.

- Balıkesirspor Ptt. 1.Lig'de 14 hafta itibari ile topladığı 28 puanla 4. sırada yer alırken, Trabzonspor ise Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 13. haftada topladığı 23 puanla 5. sırada yer alıyor.

- Trabzonspor'da ise sakatlığı bulunan Yusuf Erdoğan forma giyemeyecek. Florent Malouda, Didier Zokora, Gustavo Colman, Giray Kaçar ve kaleci Onur Kıvrak 18. kişilik kadroda tercih edilmeyerek Balıkesir'e getirilmediler.

- Balıkesirspor'da kırmızı kart cezalısı Selçuk Kaban ve kadro dışı bırakılan Serhat Akyüz bu karşılaşmada forma giyemecek.

- Trabzonspor ise Ziraat Türkiye Kupası macerasına bu turdan itibaren başlıyor.

- Balıkesirspor, Ziraat Türkiye Kupası'na 2. turdan itibaren katılmaya başlarken, 2.turda deplasmanda Bartınspor'u 7-1 ve 3. turda yine deplasmanda Konya Anadolu Selçukluspor'u 2-0 mağlup ederek adını 4. tura yazdırarak Trabzonspor'un rakibi oldu.

- Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda saat 13:00'da başlayacak mücadeleyi hakem Özgüç Türkalp yönetecek.

- Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde PTT 1.Lig'in iddalı takımlarından Balıkesirspor sahasında Trabzonspor’u konuk ediyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Bordo-Mavililer, rakibini devirip, emin adımlarla yolunda ilerlemek istiyor. Atatürk Stadı’nda saat 13.00’te başlayacak karşılaşmayı Özgüç Türkalp yönetecek.

Teknik direktör Mustafa Akçay, yoğun maç trafiğinden dolayı as oyuncuların çoğunu dinlendirecek ve kadroda rotasyona gidecek.

5. kez karşı karşıya
Balıkesir’de oynanacak karşılaşmayla iki takım 5. kez kozlarını paylaşacak. İlk olarak 1967-1968 sezonunda 2. Lig’de karşılaşan her iki takım 1’er galibiyet alırken, 2 karşılaşma da beraberlikle sona ermişti. Fırtına, Türkiye Kupası’nda bugüne dek 14 final oynayarak 8 kez kupayı müzesine getirme başarısını gösterdi.

BALIKESİRSPOR-TRABZONSPOR

STAT: Balıkesir Atatürk
SAAT: 13.00
HAKEM: Özgüç Türkalp

BALIKESİRSPOR

Emrullah, İsmail, Rıza, Caner, Hasan, Deniz, Aykut, Mustafa, Muhammet, Lalawele, Karikari

TRABZONSPOR

Zeki A, Bosingwa, Aykut, Abdulkadir, Mustafa, Zeki Y., Olcan, Bamba, Adrian, Henrique, Janko