'Timsah Arena'ya sağlam zemin

'Timsah Arena'ya sağlam zemin

"Timsah Arena Stadı"nda, en ağır kış koşullarında bile saha zemininde sıkıntı yaşanmaması için gerekli önlemler alındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına devam edilen 45 bin kişi kapasiteli "Timsah Arena Stadı"nda, en ağır kış koşullarında bile saha zemininde sıkıntı yaşanmaması için gerekli önlemler alındı.

Bursaspor Kulübünün çim uzmanı Muhittin İpek, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Türkiye'de son dönemde inşa edilen statlarda özelikle kış aylarında  zeminle ilgili sıkıntılar yaşandığını, bunun günlerce kamuoyunda konuşulduğunu  bildirdi.
 
Kamuoyunda "Timsah Arena" olarak adlandırılan yeni stadyumda zemin  sorunu yaşanmaması için iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten İpek,  "Zeminin altyapısı oldukça iyi yapıldı. Daha sonra, Özlüce Tesislerimizde çimleri  ekerek 7 ay yetiştirdik ve buraya getirerek monte ettik" dedi.
 
İpek, sahanın çimlendirme çalışmalarının ramazan ayı olmasına rağmen  gece gündüz demeden yoğun bir tempoda 12 gün gibi kısa bir sürede  gerçekleştirildiğini anlattı.
 
Zemini, stadın hizmete açılması öngörülen Bursaspor-Gaziantepspor  karşılaşmasına hazır hale getirdiklerini ifade eden İpek, şöyle konuştu:
 
"Çimle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Maç yapılmaya hazır. Şu an Bursa  Atatürk Stadı ayarında bir çim zeminimiz var. 'Timsah Arena Stadı'nda, en ağır  kış şartlarında bile bozulmayacak bir zemin oluşturuldu. Son 2-3 yıldır özellikle  Atatürk Stadımız, saha zeminiyle adından sıkça bahsettirdi. Zemin konusunda  Atatürk Stadımız nasıl Türkiye'ye örnek olduysa yeni stadımız da öyle olacak.  Burası, fiziki güzelliğinin yanı sıra çimleriyle de kendisinden bahsettirecek.  'Timsah Arena'nın çimleri Bursa iklimine göre yetiştirildi. Daha önce yeni  yapılan statlarda zemin sorunu yaşandı ama burada böyle bir sorun olmayacak.  Bursa'da ağır kış koşulları olmadığı halde hem stadımızda zemin ısıtma sistemi  var hem de stadımızın oturuş şekli dik değil, yaygın. Bunun için ışık gören  alanımız fazla. Bundan dolayı en kötü hava şartlarında bile buzlanma ve bozulma  gibi hiçbir sıkıntı yaşanmadan bütün kışları atlatacağız. Uzun seneler bu zemin  hizmet edecek. 'Timsah Arena'nın zemini her zaman adeta bir halı gibi olacak."
 
Çimlendirmede iklimin önemi
 
Muhittin İpek, futbol sahalarında zemin çimlendirme çalışmalarında  bölgenin ikliminin çok önemli olduğunu ifade etti.
 
Yeşil-beyazlı takımın 8 Ağustos'ta Galatasaray ile yapacağı TFF Süper  Kupa finali maçı öncesi, müsabakanın oynanacağı Ankara'daki Osmanlıspor'un  sahasına giderek zeminle ilgili inceleme yaptığını aktaran İpek, "Takımımızın  önemli karşılaşmaları öncesinde maçların yapılacağı zeminleri inceleyerek teknik  heyetimize rapor sunuyorum. Mesela TFF Süper Kupa finalinin oynanacağı stadın  zemini, Eskişehir'in iklimine benziyor. Bursa, Marmara iklimi yani ılıman iklim.  Buranın da çimi ona göre olmalı. Bizim statta gölge alanımız da olduğu için iki  çeşit çim kullandık. Stadımız, mimarisi ve çimlendirilmesiyle harika oldu"  değerlendirmesinde bulundu.
 
İpek, son olarak zemin sorunu yaşayan Mersin'in yeni stadında da bir  çalışma yaptıklarını ve bu stadın da çimlendirilmesinin son derece iyi olduğunu  dile getirerek, Türk futbolu adına her kulübe yardımcı olabileceklerini sözlerine  ekledi.