Tiki-Taka'yı bozan Gökhan İnler

Tiki-Taka'yı bozan Gökhan İnler

Ligde 251 dakika süre alan Gökhan İnler, 39 uzun pas denedi. Oğuzhan-Atiba-Talisca'nın uzun pas sayısı ise 28. İnler kısa pasta da en sonda.

Beşiktaş, G.Saray derbisinde son iki sezonun en kötü futbolunu ilk yarıda sergiledi. İki pas yapamayan ve pozisyon üretmeyen Siyah-Beyazlılar’a ne olmuştu ki! İki sezondur orta sahadaki pas üstünlüğüyle rakiplerini ezen Kara Kartal, Vodafone Arena’daki derbinin ilk yarısında orta sahayı tamamen G.Saray’a bıraktı. Peki bunun nedeni neydi? İstatistiklere göre; bu sorunun cevabı Gökhan İnler… Beşiktaş, geçen sezon şampiyonluğa ulaşırken; Barcelona’nın meşhur “Tiki-Taka” futbolunu sergiledi. Atiba-Oğuzhan-Sosa üçlüsü müthiş kısa paslarla Kartal’ı uçurdu. Ama Jose Sosa’nın ayrılışı ve Gökhan İnler’in gelişi işleri değiştirdi.

ORTADAKİ AYAR BOZULDU

Gurbetçi oyuncu, son üç maçta toplam 39 uzun pas yaptı. Bu da “Tiki-Taka” futbolunu bir anda bitirdi. Atiba-Oğuzhan-Talisca üçlüsünün ligdeki uzun pas sayısı ise toplamda 28… Yani Gökhan İnler, tek başına bu üç isimden daha fazla uzun top kullandı. 288 dakika sahada kalan Tolgay Arslan da 23 kez uzun pas denedi. Kısa pas sayısında ise Gökhan İnler’in orta sahadaki arkadaşlarından çok geride olduğu görülüyor. 251 dakika oynayan 32 yaşındaki orta saha, 148 kısa pas yaptı. Gurbetçi oyuncudan 19 dakika daha az oynayan Oğuzhan Özyakup ise 171 kez kısa pası tercih etti. Gökhan İnler sadece kendisinden 62 dakika daha az oynayan Anderson Talisca’dan (51) daha fazla kısa pas yaptı. Kara Kartal’ın “Dinamosu” Atiba Hutchinson ise 229 kısa pasla bu alanda yine ilk sırada...
 
KARTAL’IN OYUNUNA TERS

OYUNCU DAKİKA UZUN PAS KISA PAS
G.İnler 251 39 148
Tolgay 288 23 161
Oğuzhan 232 15 171
Atiba 360 8 229

Akşam