Thomson'e tepkiler sürüyor

Thomson'e tepkiler sürüyor
Güncelleme:

Eski FIFA hakemi, Daily Record yorumcusu Charlie Richmond; “Thompson, geçmişte de böyle çok tartışılacak hatalar yaptı.

Eski FIFA hakemi, Daily Record yorumcusu Charlie Richmond, vatandaşı Craig Thomson’un Dinamo Kievmaçındaki yönetimine FANATİK aracılığıyla tepki gösterdi:

“Craig’i çok iyi tanıyorum, belki UEFA ve FIFA tarafından beğeniliyor ama o, bu tip skandal hataları hep yapıyor. Geçmişte de böyle çok tartışılacak hatalar yaptı. Ekibi de çok kötü. Kiev’deki maçı izledim. 29. dakikadaki pozisyonda faulü yapan Dinamo’lu Derlis Gonzalez’di. Ancak pozisyonun içindeki Beck kırmızı kartı gören taraf oldu. Karar, Beşiktaş’ın lehine olmalıydı. Bu çok açık ve net. Çünkü Kiev’li oyuncu, Beck’i bariz bir şekilde itiyor ve dengesini bozuyor.”

Beşiktaş mağdur oldu

“Çok kritik bir anda gelen bu karar tabii ki karşılaşmanın seyrini de değiştirdi. Craig’in kasti olarak düdük çaldığını kesinlikle düşünmüyorum ama daha önce olduğu gibi yine bir skandala imza attı. İskoçya Ligi’nde de bu gibi hataları çok yapıyor. Beşiktaş burada mağdur olmuştur.”

Kiev'de ne olmuştu?

6 Aralık’ta Kiev’de oynanan maçın 29. dakikasında Andreas Beck, Beşiktaş ceza alanı içerisinde Derlis Gonzalez’le ikili mücadeleye girip rakibinin müdahalesi sonrasında yere düşmüştü. Alman futbolcunun ayağına takılan Gonzalez, yerde kalınca hakem Craig Thomson, Beck’e kırmızı kart verip, ek olarak penaltı noktasını göstermişti. İskoç hakemin bu kararına Beşiktaşlı futbolculardan büyük tepki gelmiş ancak karar değişmemiş ve sonrasında oyun disiplininden kopan Kartal, rakibine 6-0 kaybetmişti.

Fanatik