Theofanis Gekas 16 takımı solladı

Theofanis Gekas 16 takımı solladı

Theofanis Gekas, şimdiye kadar Spor Toto Süper Lig'deki 15 ekipten daha fazla gol kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'de lider Akhisar Belediyespor'un attığı 8 golün 6'sında imzasını bulunan Theofanis Gekas,şimdiye kadar Spor Toto Süper Lig'deki 15 ekipten daha fazla gol kaydetti.

Türkiye kariyerine 2011-2012 sezonunda Samsunspor'da başladıktan sonra 2012-2013 sezonunu ikinci devresinde Akhisar Belediyespor'a transfer olan ve attığı 12 golle Ege temsilcisinin ligde kalmasına büyük katkı sağlayan Gekas, bir sezon Torku Konyaspor'da mücadele ettikten sonra tekrar Akhisar Belediyespor'a döndü.

Daha önce Yunanistan ve Alman liglerinde birer kez gol krallığı bulunan Yunan golcü, milli takım formasıyla 76 maçta 24 gol kaydetti.  34 yaşındaki golcü oyuncu 2014 FIFA Dünya Kupası'nda da Yunan Milli Takımı ile 4 maçta 182 dakika sahada kalmıştı.

Gekas, Dünya Kupası'nda ikinci turda Kosta Rika karşısında penaltı atışları uzayan maçta, bir penaltı atışından faydalanamamış ve Kosta Rika çeyrek finale yükselmişti.

Bu sezon 6 gole ulaştı
Bu sezon Sivasspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçlarının ardından dün Fenerbahçe'ye de 2 gol kaydeden Yunan golcü, Spor Toto Süper Lig'de şimdiye kadar oynanan maçlarda 15 takımdan fazla gole imza atmış oldu.

Sadece 7 gol atan Gençlerbirliği'nin gerisinde kalan Gekas, Kasımpaşa gibi 6 gol kaydetti.

Türkiye kariyeri
Türkiye kariyerinde Spor Toto Süper Lig'deki 54. maçında 39. golünü atan Gekas, 2011-2012'de Samsunspor'da 8, 2012-2013 sezonunda Akhisar Belediyespor'da 12, geçen yıl da Torku Konyaspor formasıyla 13 gole imza atmıştı.

Gekas 2012-2013 sezonunda Akhisar Belediyespor'la maç başına 0,8 gol ortalaması yakalamış ve sezonu "gol kralı" tamamlayan Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz'la gol yollarında en verimli isim olmuştu.

Akhisar Belediyesporlu 3 taraftar o sezonki performansı için Gekas'a bir marş yazmış ve sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

Ligde şimdiye kadar 16 takıma karşı golü bulunan Gekas, en fazla golü Fenerbahçe'ye (5) karşı attı.

Sivasspor'a 4 golü bulunan Gekas'ın Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Bursaspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a 3, Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Orduspor'a 2, Antalyaspor, Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor'a karşı 1 gol kaydetti.

Avrupa ligleri
Spor Toto Süper Lig'de 6 golü bulunan Gekas, bu performansıyla Avrupa'da gol atanlar listesinde de ön sıralarda bulunuyor. 6. haftanın geride kaldığı İngiltere Premier Lig'de Chelsea'den Diego Costa'nın 8 golü bulunurken, 6. hafta maçlarının oynandığı İspanya La Liga'da ise Real Madrid'ten Ronaldo 5 maçta 10 gol kaydetti. Barcelona'dan Neymar'ın 6, Messi'nin ise 5 golü bulunuyor.

Fransa Ligi'nde ise Marsilya'dan Gignac 8 maçta 8 gollük performansı var.