TFF'den kulüplere 150 milyon TL'lik nefes

TFF'den kulüplere 150 milyon TL'lik nefes

Yayıncı kuruluşun kulüplere ödemesi gereken parayı vermemesiyle yaşanan krize federasyon el koydu.

TMSF yönetimindeki Digitürk, satış sürecinden dolayı Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplere 200 milyon TL'lik ödemeyi yapmadı. Tam transfer döneminde yaşanan bu gelişme kulüpleri zor duruma soktu. Türkiye Futbol Federasyonu, kendi kasasından kulüplere 150 milyon TL ödeyerek, sorunun krize dönüşmesini engelledi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan kulüplere büyük jest... süper lig’in yayıncı kuruluşunun, satışından dolayı kulüplere ödemesi gereken 200 milyon liralık rakamı ödeyememesiyle ortaya çıkan krize el koyan TFF, transfer başta olmak üzere sezonluk planlarını bu para üzerine kuran ve zor durumda kalan takımların imdadına yetişti.
 
Söz konusu miktarın 150 milyon lirasını kendi kasasından kulüplere aktaran Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki kulüplere ekonomik anlamda nefes aldırırken sezonun başlamasına kısa bir süre kala yaşanacak krizin de önüne geçmiş oldu.
 
DAHA ÖNCE DE YAPILDI
Yayıncı kuruluşun daha önce de ödemelerini geciktirmesi sonrası devreye giren federasyon, yine kendi kasasından yaptığı ödemelerle mağduriyetlerin giderilmesinde başrolü oynarken benzer bir durumun bir daha yaşanmaması adına konunun ilerleyen günlerde detaylı bir şekilde ele alınacağı öğrenildi.
 
Hatırlanacağı üzere Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de yapılacak yabancı transfer başına ödenmesi gereken ‘Teşvik payı’ uygulamasında geçtiğimiz günlerde yarı yarıya indirime giderek kulüplere önemli bir mali destek yaratmıştı.

Vatan