TFF'den cezaya itiraz !

TFF'den cezaya itiraz !

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Kupa'daki olaylar nedeniyle, iki kulübe de verilen para cezasına itiraz etti.

Galatasaray tribünlerinden atılan, pet şişe, çakmak, bozuk para, hatta muştanın karşılığının 150, Fenerbahçe tribünlerinden de yağan yabancı maddelerin cezasının da 20 bin lira olmayacağını düşünen müşavirlik, Tahkim Kurulu’na başvurarak cezanın artmasını istedi. Sarı-kırmızılılara seyircisiz oynama cezası gelebilir.

Süper Kupa’da sahaya yüzlerce yabancı madde atan taraftarların yaptığı yanına kâr kalmadı, Galatasaray ile Fenerbahçe’ye verilen para cezaları da yeterli bulunmadı. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Tahkim Kurulu’na başvurarak, iki kulübe verilen cezanın artırılmasını istedi.

Futbol Federasyonu temsilcisinin raporlarını değerlendirmeye alan müşavirlik, taraftar olayları nedeniyle Galatasaray’a verilen 150, Fenerbahçe’ye verilen 20 bin lira cezanın, bu suçların karşılığı olmadığına değinerek, aleyhe yargılama yapılmasını istedi.

Temsilci raporlarında, çoğunluğu Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in olduğu kaleye doğru 200’ün üzerinde yabancı maddenin, sarı-kırmızılılar tarafından atıldığı belirtilmişti. Bu maddelerin içinde, kaleci Volkan Demirel’e isabet etmesi durumunda ciddi zarar verme ihtimali bulunan maddelere de rastlandı. Pet şişe, çakmak, bozuk para gibi maddelerin yanı sıra sahaya muşta bile atıldığı tespit edildi. Bununla birlikte sarı-lacivertliler tarafından atılan maddelerin ise 50 civarında olduğu kaydedildi.

3 Eylül’e kadar süre

PFDK’nın önceki gün yapılan toplantısında Galatasaray’ın sahasının kapatılması da gündeme geldi. Bu durum, Disiplin Kurulu üyeleri arasında çok tartışıldı. Ancak yapılan oylamada para cezasıyla yetinilmesi kararı oy çokluğuyla alındı. Sezonun ilk resmi maçı olmasını değerlendiren kurul, bu yönde inisiyatif kullanarak saha kapama cezasından kaçınmıştı. Ancak Hukuk Müşavirliği buna karşı çıktı ve yeniden yargılama istedi.

Başvuruyu değerlendiren Tahkim Kurulu, iki kulübün de ek savunmalarını hazırlaması için 3 Eylül’e kadar süre verdi. Sarı-kırmızılılara bir maç seyircisiz oynama cezasının gelebileceği belirtildi.

Milliyet