''Terry dünyanın en aptal insanı''

''Terry dünyanın en aptal insanı''
Güncelleme:

Rio Ferdinand, İngiltere Milli Takımı'ndan eski takım arkadaşını asla affetmeyeceğini açıkladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Queens Park Rangers'ta forma giyen Rio Ferdinand, 2011 yılında bir maç sırasında kardeşi Anton Ferdinand'a ırkçı söylemlerde bulunan John Terry'nin aptalca bir davranışta bulunduğunu söyledi.

Ferdinand'ın gelecek ay piyasaya çıkacak "2Sides" isimli otobiyografisinin The Sun gazetesinde yayımlanan bölümünde, tecrübeli futbolcunun Terry ile kardeşi Anton Ferdinand arasında yaşananlar hakkındaki düşüncelerine yer verildi.

İngiltere Milli Takımı'ndan arkadaşlarının kendisine ihanet ettiğini savunan Ferdinand, Terry'yi kendisi ve ailesinden özür dilemediği, Ashley Cole'u ise mahkeme süresince Terry'yi savunduğu gerekçesiyle affedemeyeceğini belirtti.

Olayın ardından Terry'den bir özür beklediklerini kaydeden Ferdinand, "Birçok kişinin etkilenmesine neden olan aptalca sözleri yüzünden ne benden ne de Anton'dan özür diledi. Sözlerini bir gerginlik anında sarf ettiğini ve ırkçı olmadığını söyleyerek birçok insanı acı çekmekten kurtarabilirdi. Ben de bu şekilde olduğunu düşünüyorum, Anton ve ben özrünü kabul etmek için hazırdık ama o bunu yapmadı" ifadelerini kullandı.

Terry ile konuyla ilgili hiç konuşmadığını belirten tecrübeli futbolcu, "Artık zaten onunla konuşmuyorum. Ancak geçen üç yıldan sonra bile aileme yaşattığı acıyı unutarak onu affetmem imkansız" değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz 2012'de mahkeme tarafından aklanan Terry, İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 4 maçtan men ve 220 bin sterlin para cezasına çarptırılmıştı.