Terim Muslera'ya jest

Terim Muslera'ya jest

Fatih Terim'den, Fernando Musalera'ya büyük jest..

İmparator, Nando’yu arayarak “İngiltere kampına gelmene hiç gerek yok. Tatilini yap, iyice dinlen ve rahatla, öyle gelirsin. İkinci kampta birlikte oluruz” diyerek özel izin verdi.

Galatasaray yönetimi, İngiliz kulüplerinin transfer kıskacına aldığı Fernando Muslera’yı hem elinden kaçırmamak hem de aklının çelinmemesi için şampiyonluk kupasının ardından Uruguaylı file bekçisinin yıllık ücretine 500 bin Euro’luk zam yapmıştı. Böylece 3 sene daha mukavesi bulunan başarılı eldivenin gelen teklifler karşısında kafasının karışmasını da önlemişti.

TERİM'DEN MÜJDE

Uruguay Milli Takımı forması altında Konfederasyon Kupası’nda mücadele eden ve birbirinden başarılı karşılaşmalar çıkaran Muslera’ya bir müjde de Sarı-Kırmızılı takımın Teknik Direktörü Fatih Terim’den geldi. Milli takıma gittiği için yeteri kadar tatil yapma imkanı bulamayan ve dinlenemeyen oyuncusunu İtalya’ya penaltılarla mağlup oldukları karşılaşmadan sonra telefonla arayarak moral veren teknik adamın, tecrübeli kaleciye “İngiltere kampına senin gelmene hiç gerek yok. Tatilini yap, iyice dinlen ve rahatla, öyle gelirsin. İkinci kampta birlikte oluruz” diyerek özel izin verdiği öğrenildi.

Hocasının bu jestine çok sevinen Uruguaylı file bekçisinin, tatilini yaptıktan sonra 20 Temmuz’da
İstanbul’a geleceği belirtildi. Bu arada Muslera’nın da hocasına “Sen merak etme, ben tatilde de egzersizlerimi aksatmadan yaparım” dediği belirtildi.

1 SEZONDA 52 MAÇ

Cimbom’un tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, geçen sezon çok zorlu bir maratonda görev yaptı. Uruguaylı kaleci, 2012-2013 sezonunda hazırlık maçı (4), Spor Toto Süper Lig (33), Şampiyonlar Ligi (10), Uruguay Milli Takımı (5) olmak üzere toplam 52 maçta forma giydi. Muslera’nın sahada kalma süresi ise 4 bin 698 dakikaya ulaştı. Bu maçlarda filelerinde 60 gol görürken, 14 maçta ise kalesini gole kapattı.

Erhan Telli / Habertürk