Terim meydan okudu: ''Hiçbir takımın...''

Terim meydan okudu: ''Hiçbir takımın...''

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda maçı sonrasında yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "3 puan hakkımızdı" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ile 1-1 beraber kaldığımız maçtan sonra yayıncı kuruluşa maçı değerlendirdi.

Terim, kadroyu mentalite açısından hazırladığını belirterek, “Sonuç ne anlatıyor bize? Son saniyede galibiyetin kaçışını anlatıyor. Kazansak da Türk futbolu kurtulmayacaktı. Kaybetsek de Türk futbolu batmayacaktı. Hollanda ve Türkiye takımlarının mental durumu göz önüne alarak kadro düzenlemesi yaptık” dedi.

Oyun planını kendi stilinden çok farklı olduğunu söyleyen Terim, “Benim tarzım değildi bu ama böyle oynamak zorundaydık. Talihsizliğimiz, iki oyuncumuzun beklemediğimiz anda bizi değişikliğe itmesiydi. Huntelaar’ın kafasına çarpan top gol oldu. Kötü oldu” ifadelerini kullandı.

Hollanda takımının en acımasız gününde olduğunu söyleren Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Oyuncularımı kutluyorum. Sonuç itibarıyla Dünya 3.’sü olan takımla oynuyorsunuz. Hem de hem acımasız dönemde oynuyorsunuz, hafta için epey hırpalandık. Hakkımız 3 puandı.”

''Uçurumun kenarında gezen bir halimiz var. Gruptan çıkma yüzdesi veremem ama hiçbir takımın Türkiye'deki maçı kolay geçmeyecek.''

“HOLLANDA, HAYATIMDA İLK DEFA…”

Fatih Terim, Hollanda’nın son dakikada doldurt boşalt oynadığını ve bunu ilk defa gördüğünü söyleyerek, “Son 20 dakikada Hollanda’yı hayatımda ilk defa doldur boşalt oynarken gördüm. Bizi buralarda tutacak, bizi daha yukarıya taşıyacak birçok sorunu beraber aşmalıyız. Ondan sonra galibiyet manalar kazanabilir. Kaybetsek de Türk futbolu batmayacak. Kazansak da biz kurtulmayacaktık. Ben oyuncularımı kutluyorum. Bugün seyircilerimiz çok entresandır, hiç alışık olmadığımız şekilde hiç susmadılar. Avrupa’da biz oynadığımız için bu maçlar çok önemli. Sonuç olarak büyük fırsatı kaçırdık” dedi.

KADRO ELEŞTİRİLERİNE İLGİNÇ YANIT!

Fatih Terim, yayındaki son sözlerini ise kadro eleştirileri yapan kişilere cevap vererek kullandı;

“O zaman onlar gelip kadroyu yapsınlar. Dünyada bunlar kalmadı artık. Sonuçtan sonra konuşmak çok kolay. Bu futbolcularla ben yaşıyorum. Beğenmek istemiyorsunuz ceketimden kravatıma kadar beğenmezsiniz. Beğenmek isterseniz birçok şeyi beğenirsiniz.”