''Tereddüt etmeden 8 milyon euro veririm''

''Tereddüt etmeden 8 milyon euro veririm''

Teknik direktör Mustafa Denizli, 3 büyüklerin bu sezon yaptığı transferleri değerlendirdi.

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Denizli'nin, özellikle Ozan Tufan hakkındaki yorumları son derece dikkat çekici...

SORU: İbrahimovic transferi hakkında ne düşünüyorsunuz?

DENİZLİ: Ibrahimovic’i alabilecek takım Türkiye’de yok. Medyadaki rakamlara bakınca bunu söylüyorum. 2. olarak da almasına gerek yok. İbrahimovic’in bir takıma gelip sağlayacağı katkıyla o bölgede katkısını azaltacak oyuncuları beraber değerlendirmek lazım. Türkiye dönüşü olmayan paraları karşılıksız başarılar için harcamamalı.

- Orada çok ciddi para alan bir futbolcunun eşit şartlarda gelip Türkiye’de kendini takıma vermesi biraz abesle iştigal... İsim olarak ilgi uyandırabilir ama katkı olarak bir şey olacağı kanaatinde değilim. Boş yere taraftarların kafasını kimse meşgul etmesin.

GOMEZ VE QUARESMA FARK YARATABİLİR
SORU:
Mario Gomez için ne düşünüyorsunuz? Q7 ile nasıl bir ikili olur?
DENİZLİ: Transfer çalışmalarına baktığımız zaman Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın doğru transferler yaptığını söyleyebiliriz. Neticede önemli olan bireyleri bir araya getirip buradan bir takım yaratmak. Bütün artı değerleri bir araya toplasanız da zaman zaman istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz. Bunları organize edemiyorsan bunların bireysel değerlerinin çok bir önemi olmuyor.

- Ben tüm bu değer ve çabaların bir araya gelip ciddi ekip içi artılar oluşturacağını düşünüyorum. Türkiye Ligi’ne bireysel olarak önemli isimler gelirken önümüzdeki haftalarda takım içinde çok önemli değerler olduğunu izleyeceğimiz kanaatindeyim. Mario Gomez ve Ricardo Quaresma, Beşiktaş’ın hücum gücünü geçen yıldan daha etkili kılacaktır.

ÜÇ BÜYÜKLERE OZAN TUFAN GİBİ ORTA SAHA LAZIM
- Eğer doğruysa Ozan Tufan için istenen bir rakam var. 8 milyon Euro ya da takas üzerine para. Hiç tereddüt edilmeden yapılacak bir transfer. Üç Büyüklere Ozan gibi bir orta saha lazım.

TANMAN KRİZİ GALATASARAY YÖNETİMİNİ ETKİLER
SORU: 
Cüneyt Tanman krizi takımı nasıl etkiler?
DENİZLİ: Tanman krizi takımdan ziyade yönetimdeki ilişkileri etkiler. Cüneyt sakin kişiliği ve aldığı görev itibariyle daha farklı bir konumdaydı. Tam net olarak bilmiyorum işin iç yüzünü, neticede bir ayrılık gerçekleşti. G.Saray bu konuda gereksiz bir gündem oluşturdu.

Hürriyet