Telles ve Melo milli takıma

Telles ve Melo milli takıma

Brezilya Milli Takımı’nda başlayan Dunga dönemi, Galatasaray’ın iki sambacısına umut ışığı oldu.

Brezilya basını, Felipe Melo’nun kadroya çağrılıp çağrılmayacağı konusunda ikiye bölünürken, Alex Telles’in ise yeni dönemde milli takımda olacağı konusunda hemfikir oldular.

Dünya Kupası’na yedi gollü Almanya hezimeti ile veda eden Brezilya’da taşlar yerinden oynadı. Luis Felipe Scolari görevden ayrılırken, takımın başına Carlos Dunga getirildi. Sambacılar’ı daha önce 2006-2010 arası dönemde de çalıştıran 50 yaşındaki teknik adam, ikinci kez bu göreve layık görüldü.

Scolari tarafından kadroda düşünülmeyen Galatasaray’ın iki Brezilyalı futbolcusu için bu yeni dönem aynı zamanda yeni bir umut oldu. Acaba, bazı yeni isimlere açılması beklenen kadroda bu iki oyuncu da kendilerine yer bulabilecekler miydi? Bu konuda ülkede nasıl bir atmosferin bulunduğunu anlayabilmek için Brezilyalı meslektaşlarımızın görüşlerine başvurduk ve ‘Dunga Felipe Melo ve Alex Telles’i milli takıma alır mı?’ diye sorduk. Gelen cevaplar, Brezilyalılar’ın Melo konusunda ikiye bölündüğünü gözler önüne sererken, Telles konusunda ise pozitif anlamda daha tutarlı olunduğunu gösterdi.

SPOR YAZARLARI NE DEDİ?

JOAO CARLOS ASSUMPÇAO (Lance)

Felipe Melo 2010’daki Hollanda yenilgisinin sorumlusu olarak gösterilse de Dunga’nın sevdiği oyunculardan bir tanesi. Bu yüzden yeni bir şans elde edebilir. Göreve başlar başlamaz Melo’yu kadroya alması tepki çekebilir. Bu yüzden önümüzdeki ilk bir kaç maçta çağırmayacağını düşünüyorum. Alex Telles de yeni dönemde şanslı isimlerden bir tanesi... Önümüzdeki dönemde mutlaka Brezilya Millli Takımı’nda olacak. Çünkü Dunga ve beraberinde göreve gelen ekip, Telles’in futbolunu beğeniyorlar. Ayrıca her iki futbolcu için Taffarel faktörünü de unutmamak gerek.

ADRIANO MATIAZZO (Zero Hora)

Melo’nun yeniden milli takıma çağrılacağını zannetmiyorum. Çünkü Dunga’nın elinde Luiz Gustavo, Fernandinho, Fernando, Ramires, Lucas Leiva ve Hernanes gibi daha iyi orta saha oyuncuları var. Melo 31 yaşında ve Rusya’daki Dünya Kupası’nda 35 olacak. Bence Brezilya’daki Melo devri 2010’da kapandı. Alex Telles çok iyi bir futbolcu. 2013’te Brezilya liginde kendi pozisyonunun en iyisiydi. Filipe Luis ve Wendell ile birlikte milli takımın yeni sol beki olmaya üç adaydan bir tanesi. Dunga, kendisini yakından takip edecektir.

JULIANE CERASOLI (Correio Popular)

Brezilya Milli Takımı’nın yeni dönemde nasıl olacağı konusunda şu anda büyük bir belirsizlik var. Açıkçası kimse Dunga’nın ne tür tercihler yapacağından emin değil. Tüm takımı olduğu gibi değiştirebilir ya da sadece bazı eklemelerle de yola devam edebilir. Bana kalırsa Felipe Melo’yu tekrar takıma çağırması büyük sürpriz olur. Hem onun pozisyonundaki diğer oyunculardan hem de 2010’un baş suçlusu görülmesinden dolayı... Brezilya’da gösterdiği başarıdan dolayı Telles’in şansının Melo’dan daha fazla olduğunu düşünüyorum.

ANDRE ROCHA (ESPN Brasil)

2010 Dünya Kupası’nda gördüğü kırmızı kartın ardından artık Melo’nun milli takım şansı olduğunu düşünmüyorum. Bana kalırsa güçlü ve dinamik bir orta saha oyuncusu. Ayrıca iyi pas yapıyor ve oldukça da deneyimli. Ancak onun ismi Brezilya’da bir nebze dirençle karşılanıyor. Alex Telles için ise farklı düşünüyorum. Milli takım şansı var. Brezilya’nın oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen bir sol beke ihtiyacı var. Telles’in tek handikapı Atletico Madrid’deki başarısının ardından Chelsea’ye transfer olan Filipe Luis olacaktır.

BERNARDO ITRI (Folha de Sao Paulo)

Dunga’nın nasıl bir takım oluşturacağını merakla bekliyoruz. Felipe Melo konusunda bir şey diyemem. Yeni kadro için en güçlü adaylardan bir tanesi ise bence Alex Telles olacak. Çünkü Telles kendi yaş kategorisindeki en iyi sol bek. 21 yaşında ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda test edilebilme fırsatına sahip. Dünya Kupası sırasında Chelsea kendisini almak istedi ancak sonra daha tecrübeli ve garanti bir isim olan Filipe Luis’de karar kıldılar.

Milliyet