TBF Başkanı Harun Erdenay seçildi !

TBF Başkanı Harun Erdenay seçildi !
Güncelleme:

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Haru Erdenay ve Lütfi Arıboğan'ın yarışında gülen taraf Harun Erdenay oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda Harun Erdenay başkanlığa seçildi.
 
FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in 23 yıllık görev süresinin ardından istifa ettiği TBF Başkanlığı için Harun Erdenay ve Lutfi Arıboğan yarıştı. Harun Erdenay 12 oy farkla TBF'nin yeni başkanı oldu. 
 
Ankara Hilton Otel'de saat 11.00'da başlayan genel kurulda, TBF'nin 187 delegesinin 177'si hazır bulundu. Genel kurulda Harun Erdenay 93, Lutfi Arıboğan 82 oy alırken 3 oy geçersiz sayıldı. 
 
Galatasaray tam kadro Lutfi Arıboğan'ı destekliyordu ancak Harun Erdenay topladığı oylarda rakibini kıl yapı geride bıraktı. Ankara'da gerçekleşen Genel Kurul'daki oylama sonucunda 23 senedir Türk basketbolunun patronu konumunda olan Turgay Demirel'in istifasının ardından boşalan başkanlık koltuğuna Erdenay seçildi. Başkanlığa seçilen Harun Erdenay sadece bir yıl görevde kalacak ve 2016'daki olağan genel kurula kadar Türk basketbolunu yönetecek.
 
SANDIK SANDIK OY SONUÇLARI
Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen genel kurulda, başkan adayları Harun Erdenay ile Lutfi Arıboğan'ın konuşmalarının ardından, 5 sandıkta başlanılan oy verme işlemi sona erdi. Genel kurulda sandıkların kapanmasının ardından, oy sayımına geçildi.
 
İŞTE SANDIKLAR
1. SANDIK

Harun Erdenay: 19
Lutfi Arıboğan: 16
 
2. SANDIK
Harun Erdenay: 19
Lutfi Arıboğan: 16
 
3. SANDIK
Harun Erdenay: 17
Lutfi Arıboğan: 17
 
4. SANDIK
Harun Erdenay: 17
Lutfi Arıboğan: 17
 
5. SANDIK
Harun Erdenay: 21
Lutfi Arıboğan: 15
 
TOPLAM: Harun Erdenay: 93 - Lutfi Arıboğan: 87
 
ERDENAY'IN İLK SÖZLERİ
 
Erdenay konuşmasında, "Çoklu bir katılım oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. Basketbol için önümüzdeki 16 ay boyunca vaat ettiğim hedefleri gerçekleştirmek için var gücümle çalışacağım. Herkesin desteğine ihtiyacım var. El birliğiyle basketbolu iyi yerlere getireceğiz." şeklinde konuştu.