Tarık Çamdal resmen G.Saray'da !

Tarık Çamdal resmen G.Saray'da !

Galatasaray, Eskişehirsporlu futbolcu Tarık Çamdal ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi.

Galatasaray, Tarık Çamdal transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar uzun uğraşlar sonunda genç futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehirspor Kulübü Derneği ("Eskişehirspor") profesyonel oyuncularından Osman Tarık Çamdal ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübü Eskişehirspor'a 4.750.000 EUR bonservis bedeli ödenecektir. Oyuncuya ise, 5 futbol sezonunun her bir sezonunda sırasıyla 1.177.000 EUR, 1.284.000 EUR, 1.391.000 EUR, 1.498.000 EUR ve 1.605.000 EUR sabit transfer ücreti ve oyuncunun ilk 11 kişilik kadroda oynadığı her resmi karşılaşma için 10.000 EUR değişken transfer ücreti ödenecektir. Ayrıca oyuncunun anlaşma süresi boyunca bir sezon içerisinde 30 resmi müsabakada ilk 11 kişilik kadroda oynaması durumunda Şirketimiz tarafından 100.000 EUR ödeme yapılacaktır."

Tarık Çamdal: "Şampiyonluklar yaşamak istiyorum"

Galatasaray'ın yeni transferi milli futbolcu Tarık Çamdal, sarı-kırmızılı takıma gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek "Böyle büyük bir camiada şampiyonluklar yaşamak istiyorum" dedi. Sarı-kırmızılı kulübün transferin son gününde Eskişehirspor'dan kadroya kattığı Tarık Çamdal ile İtalya'nın Napoli Kulübü'nden transfer edilen Goran Pandev ve Blreim Dzemaili, GS TV'ye açıklamalarda bulundu.

Transferinin Galatasaray ve Eskişehirspor kulüpleri için hayırlı olmasını dileyen Çamdal, "Yaşadığım mutluluğun tarifi yok. Her futbolcuya böyle büyük bir kulüpte forma giymek nasip olmaz. Onun için çok mutluyum. Galatasaray'da çok çalışacağım ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Böyle büyük bir camiayla şampiyonluklar yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Transfer sürecinin uzun zaman aldığını anlatan milli futbolcu, kafa olarak zorlansa da fiziksel açıdan kendisine iyi baktığını vurgulayarak "Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, her futbolcunun hayalidir. Benim en büyük hayalim, ay yıldızlı formayla A Milli Takım'da oynamaktı. Şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansım var. Çalışacağım ve bu formanın hakkını vermek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. İnşallah her şey iyi gider" değerlendirmesinde bulundu.

Savunmanın her iki kanadında da oynayabildiğini anlatan Çamdal, "Bek pozisyonlarında oynuyorum. Hızlıyım ve kondisyonum çok iyi. Bu her zaman böyleydi. Enerjim, hızım ve kondisyonum beni ön plana çıkarıyor. Her iki bekte de kendimi güvenli hissediyorum. Sağda oynadığım zaman olumlu ortalarım var. Solda da oynadığım zaman da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Buraya oynamak ve kendimi geliştirmek için geldim" görüşlerini aktardı.

Takımda bulunan Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz'ın yanı sıra tüm oyunculardan bir şeyler öğreneceğini dile getiren Tarık Çamdal, "Çok kaliteli bir takımımız var. Sezon sonunda 4. yıldızı hak eden takım takacak. Biz de iyi çalışıp, iyi oynayarak 4. yıldızı hak edeceğiz" şeklinde konuştu. Sarı-kırmızılı taraftarlara güzel bir sezon geçireceklerinin sözünü veren Tarık, taraftarlardan kendilerini desteklemeye devam etmelerini istedi.