''Takımın yarısı gibi''

''Takımın yarısı gibi''

Galatasaray derbisini unutan Beşiktaş’ta tüm gözler yarın oynanacak Dinamo Kiev maçına çevrildi...

Beşiktaş’ın yardımcı hocası Tamer Tuna, "Yarmolenko takımın yarısı gibi. Onu durdurursak galibiyet için büyük avantaj sağlarız" sözleriyle Şenol Güneş'i uyardı

Benfica gibi kritik bir deplasmandan 1 puan alarak Şampiyonlar Ligi macerasına iyi bir başlangıç yapan Kartal’da gruptan çıkmanın parolası İstanbul’daki 3 maçı da kazanmak... 
 
Siyah-Beyazlı ekibin tecrübeli teknik direktörü Şenol Güneş, mutlak 3 puan beklediği zorlu mücadele için adeta odasına kapanıp planlar geliştiriyor. Farklı stratejiler geliştiren Güneş, Dinamo Kiev-Napoli maçını izleyen yardımcısı Tamer Tuna ve Ukrayna ekibinin son lig maçını takip eden antrenör Şeref Çiçek’in raporlarına göre önlem planlarını oluşturdu. 
 
İki yardımcısının getirdiği raporlarda ortak görüş, Dinamo Kiev’in fizik gücü yüksek, sert ve uzun bir defans hattına sahip, birlikte hareket eden ‘kompakt’ bir takım olması... Ayrıca iyi kapanan ve çabuk atağa kalkan bir ekip olduğu belirtilen Ukrayna temsilcisi için Güneş, özellikle savunma yönünde işi sıkı tutuyor.
 
ÖNLEM PLANI ADRİANO
Raporda, Kiev’in en tehlikeli ismi olarak Andriy Yarmolenko ön plana çıktı... Tamer Tuna, Kiev’de 10. sezonuna giren 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusu hakkında, “Takımın yarısı gibi oynuyor. Hücum planları onun üzerine kurulu. Onu durdurursak galibiyet için büyük avantaj sağlarız” ifadelerini kullandı. 
 
Şenol Güneş’in bu yüzden derbide çok kötü bir performans ortaya koyan Olcay Şahan’ı ilk 11’den keserek Caner-Adriano ikilisine şans vereceği öğrenildi. Deneyimli çalıştırıcı, solda Adriano’nun tecrübesi ve hızından yararlanmayı düşünüyor.
 
SAVUNMADA VİDA’YA DİKKAT
22 milyon euro piyasa değerine sahip olan ve bu sezon oynadığı 7 maçta 2 gol atan Yarmolenko dışında, sürpriz çıkışlar yapan sol bek Makarenko ve transfer döneminde ismi Beşiktaş ile anılan stoper Domagoj Vida’nın da Dinamo Kiev’in dikkat edilmesi gereken futbolcuları olduğu bilgileri raporda yer aldı.
 
İleri uçta ise 8 maçta attığı 5 golle Ukrayna Ligi’nde krallık yarışında zirvede yer alan Brezilyalı Junior Moraes, savunmaları yıpratan, çabuk bir oyuncu olarak göze çarpıyor.
 
Habertürk