Süper Lig'de deplasman yasağı kaldırıldı !

Süper Lig'de deplasman yasağı kaldırıldı !

Süper Lig'de taraftara deplasman yasağı kaldırıldı... Taraftar deplasman maçlarına gidebilecek...

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, taraftarlara deplasman yasağını kaldırma kararı aldıklarını söyledi.
 
Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ, "15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik" dedi.
 
Gümüşdağ şöyle konuştu:
 
"15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğine ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz."
 
MOSTUROĞLU  FB TV'YE DEĞERLENDİRDİ

Toplantı sonrası FB TV’ye açıklamalar yapan Şekip Mosturoğlu, “Bizim daha önce dile getirdiğimizi FETÖ/PDY’nin spor camiasından temizlenmesi bugün gündem maddesiydi. Herkes oybirliğiyle bizim düşüncemizi gibi görüş bildirdi. Herkesin kendi kulübünde temizlik yapması öngürüldü. 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan sosyal dayanışmayı katkıda bulunmak için deplasmana yasağının kalkması bir karar aldık. Bu tabii bir tavsiye kararı. Ben bunun faydalı olacağını düşünüyorum.  İnşallah 15 temmuzdan sonra toplumda ortaya çıkan dayanışma ruhu futbola da sirayet eder ve birleştirici bir rol oynar. Bu yapı 15 Temmuz’da milletin canına kast etti ama biz bunu 3 Temmuz’da görmüştük. Olayın daha öncesinin de olduğunu far etmiştik  Zaman içinde bu konuda da bir konsensüs olur sanırım” diye konuştu.