''Süper Kupa'da geleneği sürdüreceğiz''

''Süper Kupa'da geleneği sürdüreceğiz''

Prandelli, TFF Süper Kupa maçına hazır olduklarını belirtti.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 25 Ağustos'ta Manisa'da Fenebahçe ile yapacakları TFF Süper Kupa maçına fiziksel ve zihinsel olarak hazır olduklarını belirterek, "Üst üste üçüncü kez Süper Kupa'yı alarak final kazanma geleneğini sürdüreceğimize inancım tam" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından TFF Süper Kupa için hazırlanan maç kitabına değerlendirmelerde bulunan İtalyan teknik adam, çalışmalara başladıkları andan itibaren ciddiyetlerini hiç bozmadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"İki aya yakın bir süredir sıcak havalara rağmen antrenmanlarda var güçleriyle çalışan oyuncularım, mesai arkadaşlarım, Florya'nın emektarları, kulübün değerli çalışanları, yönetim kurulumuz ve bizleri Avusturya'da, Macaristan'da, İzmir'de, kısacası gittiğimiz her yerde yalnız bırakmayan taraftarlarımız için çok önemli bir geceye çıkıyoruz. Bu maça zihinsel ve fiziksel olarak hazırız ve üst üste üçüncü kez Süper Kupa'yı alarak final kazanma geleneğini sürdüreceğimize inancım tam. Çalışmalara başladığımız günden bu yana ciddiyetimizi hiç bozmadık ve her ne kadar farklı kulvarlar da olsa 4. yıldız macerasının Manisa'da başlayacağının farkındayız."

Derbi maçın gelirinin Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak olmasının mücadeleyi farklı hale getirdiğini vurgulayan Prandelli, şu ifadeleri kullandı:

"Derbinin sportmence başlaması ve bitmesi, bu maçı farklı bir gözle izleyecek olan çocukların rol modeli olan bizlerin en büyük görevi olmalı. Kupalar kazanılır, kaybedilir ama önemli olan tarihte nasıl ve ne şekilde anılacak olduğunuzdur. Şunu bilinmesini isterim ki, yıllar sonra birer delikanlı, birer genç kız olacak miniklerin 'Soma için oynanan finali hatırlıyor musun? Ne kadar güzel bir gece olmuştu' demesi beni tüm zaferlerden daha çok mutlu edecektir."

Cesare Prandelli, geldiği günden itibaren Fenerbahçe maçlarının öneminden bahsedildiğini bildirerek, "Futbolcu ve teknik adam olarak yerel, uluslararası sayısız maça çıktım. Bu maçlardan bazıları İtalya, Avrupa ve dünya futbol tarihinde yerini aldı. Ancak geldiğim günden bu yana Fenerbahçe derbilerinin bir eşinin olmadığı bana anlatıldı. O yüzden sahaya çıkar çıkmaz taraftarlarımızın olduğu bölüme bakıp onlardan güç alacağımız anı sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.