Statları doldurmak için 'sahte taraftar' !

Statları doldurmak için 'sahte taraftar' !

Katarlı yetkililer, ülkede bulunan göçmenlere, voleybol statlarını doldurmaları için maçları izlemeleri karşılığında saatlik bir dolar verildiğini açıkladı.

Associated Press’in haberine göre, “sahte taraftarlar”, geçen ay yapılan voleybol şampiyonasında statta oturmaları, ‘eğlenmeleri’, alkış tutmaları ve tezahürat yapmaları karşılığında ise sekiz dolar aldı. Statlarda kablosuz internet bağlantısı bulunması da “işin çekici özelliklerinden biri” olarak nitelendirilmişti.

Kimi göçmenlere, “Katarlı gibi gözükmeleri” için beyaz cüppe giymeleri ve başörtü takmalarının da söylendiği belirtilirken, sporcuların bu durumu yadırgadığı ifade ediliyor. İzleyicilerin bir kısmı da “sahte taraftarlar” nedeniyle maçlara gitmekten vazgeçtiğini söylüyor. Ghana’dan Katar’a göçen ve voleybol şampiyonasına izleyici olarak katıla işçi Adu, “Kalabalık içinde olmak, dans etmek ve bağırmak… Oradayım ve bunun için para almak benim için bir artı” dedi. 

Yetkililer, 2022’de Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkede stadyumların dolu gözükmesinin bir avantaj olduğunu belirtti.

Radikal