Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup haberleri

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup haberleri

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, teknik direktör Özcan Kızıltan ile anlaştı.

- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, teknik direktör Özcan Kızıltan ile anlaştı.

Altıparmak ile yollarını ayıran sarı kırmızılı takım, teknik direktör Özcan Kızıltan’ı takımın başına getirildi. Nurettin Soykan Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, arzu etmedikleri bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Futbolun içindeki faktörlerin kendilerini bu sürece getirdiğine dikkat çeken Mumcu, şunları kaydetti: “Yeni Malatyaspor kulübü olarak geldiğimiz noktada teknik direktörümüz Mehmet Altıparmak ile sözleşmemizi karşılıklı olarak feshettik. Özcan Kızıltan hocamızla da anlaştık. Geldiğimiz süreçte futbolun içindeki faktörlerin bizi buraya getirdiği bir süreç yaşadık. Tabi arzu etmediğimiz bir süreçti. Başlangıç itibariyle tamamen ilk 5 hedefimiz bu ilde futbol heyecanını yaşatmak adına, birlik ve beraberlik içerisinde, dostça, kardeşçe; biliyorsunuz Malatya’da, sivil inisiyatifin devrede olmayışı gerçeği üzerine de, yine belediyemizin şirketi tarafından desteklenen bir kulübe biz görevlendirilmiş olduk. İyi niyetle bu sürece başladık. Geçmiş yıllardaki hatalardan ders alarak, farklı bir kurguyla süreci başlattık. Ama tabi bazen iyi niyetler, iyi temenniler, bazı faktörlerin de etkisiyle amacına ulaşmayabilir. Bunlar hayatın akışı içerisinde olağan şeyler. Tabi bu konuda sezon içerisinde gerek futbolcu gerek teknik heyet değişimleri tasvip edilmeyecek şeyler ama istikrarın olmadığı yerde de olaya müdahale etmek kaçınılmaz oluyor.”

Mumcu, ligin ikinci yarısına iyi başlayamadıklarını ifade ederek, “İkinci yarıya da çok arzu ettiğimiz sonuçlarla başlayamadık. Geldiğimiz noktada son Denizli Belediyespor maçı bizim için talihsizlik ve hayal kırıklığı oldu. Bu konuda yaptığımız yönetim kurulu toplantısıyla birlikte Mehmet Altıparmak ile yollarımızı ayırdık. Teknik heyetimizde bu konuda oldukça anlayışlıydı. Mehmet Altıparmak ve ekibine iyi ya da kötü Malatya futboluna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Çok ideal ve olumlu bir şekilde ayrıldık. Özcan hocamız herkesin bildiği ve tanıdığı değerli bir teknik adam. Daha öncede ismi geçmişti ama bağlı olduğu bir kulüp söz konusu idi. İnşallah bugünden itibaren hocamız Malatya’da futbola ve bizim ideallerimize hizmet etme noktasında bizimle birlikte çalışacak. Ben kendisine, camiamıza ve takımımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise, Yeni Malatyaspor’un hedeflerini iyi bildiğini kaydederek, “Yeni Malatyaspor’da özellikle bu yıl çok büyük hedeflerle, çok önemli fedakarlıklarla, önemli oyuncular bir araya getirilerek, çok iddialı bir takım oluşturdu. Bu yıl artık PTT 1. Lige çıkmak isteniyordu. Bu anlamda sezon başında Gürses hoca ile birlikte bir takım oluşturuldu. Kağıt üzerinde baktığınızda gerçekten çok önemli ve deneyimli bir kadro oluşturuldu. Fakat bu kadro, sezonun başlamasıyla bir türlü bekleneni veremedi. İstenilen istikrar sağlanamadı. İleriye dönük çok umut vermedi. Neticede de bir teknik adam değişikliği oldu. Mehmet Altıparmak arkadaşımız daha sonra göreve geldi. Bizde dışarıdan takip ederken, hep alınan oyuncular ve seçilen teknik adamlar hep doğru isim ve tercihlerdi. Doğru araştırılmış ve analiz edilmiş. Fakat Mehmet Kardeşimizle de istenilen sonuçlar olmamış. Netice olarak bugüne gelinmiş. Yönetim, bizimle çalışmak istediğini ilettiğinde mutlu oldum ve kendilerine teşekkür ettim. Bugüne kadar çalışan hocalardan istenen ve beklenen neyse benden de o isteniyor. Bu takımı şu anki ortamından çok daha iyi yerlere getirip, sezon sonuna ulaşmak beklentisi var. Önümüzde 12 maç var. Lider Balıkesirspor ile aramızda 10 puan fark var. Tabi kolay kapanacak bir fark değil. Kapanmaz mı? Kapanabilir. Tabi bizim kaybetme lüksümüzün olmadığı bir sürece girildi. Başta ben olmak üzere oyuncularımızın da “pardon” deme lüksünün olmadığı bir ortamdayız. Mazeretlerin ve her türlü şikayetlerin bir kenara konduğu, artık bıçağın kemiğe dayandığı bir süreçteyiz. Ben bunun farkındayım. Oyuncularımızla da yaptığımız toplantıda bunları dile getirmeye çalıştık. Bunu fazlasıyla yapabilecek bir kadromuz var. Koca Malatya’nın hedefine giderken beklentinin büyük olduğu; basının, medyanın, taraftarın ve yönetimin beklentisinin büyük olduğu bir ortamda bunu yerine getirememenin ve istenilen sonuçları alamamanın geldiği süreçte; bir öz güven kaybı doğal olarak yaşanıyor. Birinci derecede bizim üzerinde durmamız gereken konu budur. Bu oyunculara o öz güveni kazandırıp, tekrar yapabilecekleri şeyleri yapabilir hale getireceğiz. Zaten bu ligde, bu kadro normal oyunlarını oynadıklarında, rakip kadar mücadele ettiğinde ve rakip kadar istekli olduğunda her tülü takımı rahatlıkla yenebilecek gücü, kalitesi ve kapasitesi var. Benim ve arkadaşlarımın tek yapacağı şey bunu kazanmaktır” diye konuştu.

Ligde geriye kalan 12 maçta herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde yapması gerektiğine vurgu yapan Kızıltan, “Öz güveni kazanmanın yolu, maç kazanmaktan geçer. Tabi ki adım adım gidersek, bu hafta oynayacağımız Kızılcahamamspor maçı büyük önem taşıyor. Bu süreci birlikte aşmak durumundayız. Burada herkese görev düşüyor. Biz üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Oyuncularımız elinden geleni değil, elinden gelenin fazlasını yapma gayreti içerisinde olacak. Sizler bize tolerans gösterip, destek olmaya çalışacaksınız. Taraftarımızdan bu konuda ricamız olacak. İnanıyorum hep birlikte el ele verdiğimizde de Malatya, onları mutlu eden bir takım izleyecektir. Çünkü bu yönetim ve bu futbol kadrosuna inanmazsam, bende kalan 12 maçlık periyotta burayı düşünmeyebilirdim. Bir teknik adam için bu süreç oldukça risklidir. Ben yöneticilerimizle tanıştıktan sonra bana güvendiklerini hissettim ve çok mutlu oldum. İnşallah Allah hepimize kolaylıklar ve güç versin. Bugüne kadar istenilen ama alınmayan sonuçları, birlikte yaşayarak o mutluluğu birlikte yaşarız. Bunun için çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kızıltan, kendisini Yeni Malatyaspor’un başına getiren imzayı attı.