Sow'dan sonra Demba Ba'ya şok !

Sow'dan sonra Demba Ba'ya şok !

Demba Ba, Senegal Milli Takımı'nın hocası Cisse'nin telefonlarına cevap vermediğini açıkladı.

Beşiktaş ile yollarını ayırarak Çin'in Shanghai Shenhua takımına transfer olan Demba Ba, Senegal Milli Takımı'nın hocası Cisse'nin telefonlarına cevap vermediğini açıkladı.

Demba Ba "Bir dönem aynı şeyi Moussa Sow'a da yaptı. Sow'un kulübünde başarısız olduğunu söyleyemeyiz" diye konuştu.

Demba Ba, "İlk kontak Mayıs ayında kuruldu. bir Türk yetkili beni aradı ve Çin'e gitmek isteyip istemediğimi sordu. Beşiktaş'tan ayrılmak istemiyor çünkü kulüpte kendimi iyi hissediyordum. Bu yüzden hayır cevabı verdim. Ancak temmuzda çok cazip bir teklifle geldiler. Menajerimle oturup teklifi inceledik ve hayatta bu tip şeylerin, insanın karşısına iki kere çıkmayacağı konusunda uzlaştık. Parasal açıdan hoşuma giden bir teklifti. Shanghai de güzel bir şehir olduğu için teklifi kabul ettim" dedi.

Shanghai Shenhua'dan parasını alamadığı için ayrılan Didier Drogba'nın durumu kendisine hatırlatılan ve Uzakdoğu ülkesinde bu tip ödeme sıkıntılarının zaman zaman yaşandığı anımsatılan Demba Ba, "Ben buraya geldiğimden beri kulübüm herhangi bir ödeme geciktirmesi yapmadı. Altı aydır buradayım ve böyle bir şey yaşamadım. Daha iki buçuk yıllık kontratım var" diye konuştu.

'Beşiktaş'tan ayrılmak istemiyordum'

Senegalli futbolcu şunları söyledi: "Beşiktaş süper bir kulüp ve orada hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu kulübün taraftarlarının sonsuza dek kalbimde yeri olacak. Aslında onlara erken veda etmek istemiyordum. Ancak kulüp de bundan kazançlı çıkacaktı çünkü Shaghai çok yüksek bir bonservis teklif etmişti. Benim transferim için onların masaya koyduğu parayı başka hiçbir kulüp teklif edemezdi.

Hayatımdaki tek pişmanlık ise Chelsea'den ayrılmaktır. çünkü kalsaydım kendimi kabul ettirebileceğimi düşünüyorum. Beşiktaş'a gittiğim için hiç bir zaman pişman olmadım. Sadece Chelsea'den ayrıldığıma pişman oldum".

'7 dil biliyorum, Türkçe konuşuyorum'

Ülkesinin yerel dili ile birlikte toplamda konuştuğu dil sayısının yedi olduğuna dikkat çeken Demba Ba şöyle devam etti: "Farklı ülkelerde top koşturdum ve farklı kültürleri tanıma şansım oldu. Yabancı dil öğrenmek konusunda yetenekli bir insanım. Türkçe konuşuyorum.

Ancak Çince biraz karmaşık bir yapıya sahip, henüz öğrenemedim. Yine bir-iki yıl içinde onu da öğreneceğine inanıyorum. İngiltere'ye gitmeden önce de İngilizce biliyordum. Almanca'yı hemencecik öğrendim. Biraz İspanyolca da biliyorum. Burada Çin'de İspanyollar'ın olduğu ortamlar var. Bazı hatalar yapsam da onlarla konuşabiliyorum". 

'Cisse telefonlarıma çıkmıyor'

Senegal Milli Takımı'nın bir önceki hocası Alain Giresse ile aralarında basın yollu atışmalar yaşanan ve teknik adam tarafından kadro dışı bırakılan Demba Ba, aynı sorunu takımın yeni hocası ile de yaşadığını itiraf etti.  30 yaşındaki futbolcu, "Aliou Cisse defansif bir futbol oynatıyor. Bense Barcelona, Bayern Münih ve Arsenal gibi ekiplerde olduğu gibi bir hücum futbolu oynamak istiyorum. Bu yüzden onu suçlayamayız tarzı böyle. Futbolculuğu nasılsa aynı tarz hocalık yapıyor" dedi.

'Sow'a da benzer şeyi yaptı'

Demba Ba, "Geçtiğimiz dönem beni kadroya almadığında arayıp haber vermedi. Ben de bunun üzerine kendisini bizzat telefonla aradım ancak bana yanıt vermedi. Bunun üzerine federasyon başkanını aradım, hocanın beni arayıp aramadığını sordum. O da bana aramadığını söyledi. Cisse'ye sms bile attım, buna da yanıt vermedi. Bir dönem aynı şeyi Moussa Sow'a da yaptı. Sow'un kulübünde başarısız olduğunu söyleyemeyiz" şeklinde konuştu. 

Milliyet