''Sosa'dan çok katkı yapar''

''Sosa'dan çok katkı yapar''

Portekiz'in Record gazetesinden Pedro Ponte, Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızın yerine Benfica'dan kadrosuna kattığı Talisca'yı anlattı.

Beşiktaş yeni transferi Anderson Talisca ile kadrosunu güçlendirdi. Yeni takımında performansı merakla beklenen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, beklenmedik bir isim olarak transfer edildi.

Siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandıran 22 yaşındaki futbolcu için, Portekizli gazeteci Pedro Ponte son derece olumlu ifadeler kullandı. Şampiyonlar Ligi, lig ve kupa olmak üzere üç kulvarda zorlu bir mücadele verecek olan Kara Kartal'ın, kendisine güç katacak bir ismi aldığı yorumunu yaptı.

Record gazetesinden Pedro Ponte, Talisca ile ilgili şunları söyledi:

"Benfica'ya transferi gündemdeyken ancak henüz imza atmamışken, benim gazetem kendisiyle bir röportaj yapmıştı. Talisca o zaman müthiş bir sol ayağı olduğunu ve bunu Portekizli futbolseverlere izleteceğini söyleyerek iddialı bir açıklama yapmış, merak uyandırmıştı.

Müthiş bir sol ayak

Sonradan gördük ki bunda haklıymış. Talisca teknik becerisi üst düzeyde bir oyuncu. Top ayağına yakışıyor. Takım arkadaşlarına dağıttığı pasların yanı sıra, topla ileri doğru hareketlenme konusunda oldukça istekli. Sık sık uzaktan kaleyi yoklar ve şutları gerçekten çok etkilidir. Şimdi Beşiktaşlılar muhtemelen kendisini fazla tanımıyorlardır. Bahia'dan Lizbon'a geldiğinde de kimsenin bu oyuncuyla ilgili bilgisi yoktur. Türkiye'de kısa sürede herkese kendisini tanıtır. 

İleri dönük orta saha

Benfica'da çoğunlukla ileri dönük orta saha olarak oynadı. 4-4-2 oynayan kırmızı-beyazlıların orta sahası iki kanat oyuncusunun dışında biri geriye diğeri ileri dönük, ortadaki iki oyuncudan oluşuyordu. Yeni takımında da 4-4-2 ile alışık olduğu bir sistemde boy göstermiş olur. Ancak 4-2-3-1 başta olmak üzere diğer sistemlere de uyum sağlar. Çünkü forvet arkası ya da ikinci forvet olarak da rahatlıkla forma giyebilir. 

İlk sezonda patlama yaptı

Benfica'ya geldiği ilk sezonu harikaydı. Soru işareti olan bir futbolcu için oldukça etkileyici bir performans sergilemiş, kendi kişisel gol rekorunu kırmıştı. Brezilya'daki sezon devam ederken gelmiş, hiç tatil yapmadan hemen burda da oynamaya devam etmişti. Setubal maçında yaptığı hat trick onun için dönüm noktasıdır. O maçla birlikte kalitesini tam olarak sergiledi ve tam anlamıyla kendisini kanıtladı.   

Renato Sanchez sancısı

Geçen sezon ise ilk 11'deki yerini kaybetti. Bunun da asıl nedeni Renato Sanches'tir. Çünkü geçen sezon Sanches artık değişmez bir isim haline gelmesinin ardından Brezilyalı futbolcu, sık sık yedek kalmaya başladı. Buna karşın gole olan yakınlığını kaybetmedi. Görev aldığı sürelerde skora katkı yapmayı sürdürdü. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih'e attığı gol bunun kanıtıdır. Bu gol UEFA tarafından en iyi gol de seçildi.

Quaresma'nın yardımı olacak

Bu yaz takımdan ayrılmayı kafaya koymuştu. Tatile çıkarken bunu söylemişti zaten. Sebep ilk 11'deki yerini kaybetmesidir. Çin'den de kendisine cazip teklifler vardı. Ancak kısa bir süre önce baba oldu ve eşi Uzakdoğu'ya gitmek istemedi. Beşiktaş bence onun için iyi bir tercih oldu. Yeni takımının oyun stiline kısa sürede alışacaktır. En az Sosa kadar katkı sunar ve hatta ondan daha iyisini de yapar. Quaresma'nın takım arkadaşı olması bir avantaj. Onun önemli yardımı dokunacaktır."

Milliyet

Etiketler Beşiktaş sosa talisca