Sokaktan Sahaya ofis açılışını gerçekleştirdi

Sokaktan Sahaya ofis açılışını gerçekleştirdi

Sokaktan Sahaya organizasyonu gençlere hem futbolu öğretiyor hem de yetenekli olan adayları bünyesinde eğiterek Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyor.

Genç ve yetenekli futbolcu adaylarına eğitimler verip seçmelere dahil eden ve seçilen futbolcuları kendi bünyesinde ücretsiz yetiştiren Sokaktan Sahaya organizasyonu Mecidiyeköy'de ki ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Futbolcu seçmelerinde yeni bir format uygulayan ve eğitim vererek bilinçli futbolcular yetiştirmeyi hedefleyen Sokaktan Sahaya organizasyonu gençlere hem futbolu öğretiyor hem de yetenekli olan adayları bünyesinde eğiterek Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyor.

Sistem olarak tek maç üzerinden yapılan seçmelerde futbolcuların tekniği ve kondisyonu ile ilgili sağlıklı bir karar verilemeyeceğini savunan Sokaktan Sahaya organizasyonu öncelikle futbolun ve futbolcu olmanın eğitimini vermektedir. 11-11 maç yapma fırsatı yakalayamayan ve maç sırasında neler yapacağını bilmeyen çoğu futbolcu bu eğitimler sayesinde maç içerisinde daha bilinçli ve eğitimli olarak hareket etmektedir.

5-158.jpg

Herkese mevkilerine göre ayrı ayrı eğitimler veren ve maç içerisinde neler yapmaları gerektiğini öğreten antrenörler aynı zamanda idman sırasında ki performanslara göre de futbolcuların yetenekleri hakkında bilgi ediniyor ve seçmelerde futbolcuların idmanlardaki performansları da göz önünde bulunduruluyor. Verilen eğitimlerin ardından deneme maçı yapılarak futbolculara uygulamalı bir şekilde doğruları yanlışları maç içerisinde gösteriliyor. Ardından yapılan son maç ile gözlemci olarak gelen çeşitli takımların teknik direktör ve scoutlarının puanlara göre de futbolcuların seçilip seçilmedikleri netleşiyor.

Seçilen futbolcular Sokaktan Sahaya AS takımlarında yazın yapılacak kampa kadar ücretsiz antrenman yapacak, maç tecrübesi kazanacak ve sponsorlar vasıtasıyla da kendi aralarında yaptıkları maçlara göre maç başı ücret alacaklar. Sokaktan Sahaya çıktığı bu yolda amatör ancak yetenekli futbolcuları kötü arkadaş çevresinden ve alışkanlıklardan uzaklaştırmayı, her ilçe de bir ilçe takımı kurup kendi bünyesinde bir lig oluşturmayı ve bu şekilde tüm gençleri sokaklardan sahalara ulaştırmayı hedeflemektedir.