Sneijder'i bile kıskandıran transfer

Sneijder'i bile kıskandıran transfer

Türkiye'de en çok kazanan yabancı futbolcu olan Wesley Sneijder, artık zirvede tek başına değil.

Trabzonspor'un yeni transferi Stephane Mbia, bu sezon 40 maçta forma giyerse 5 milyon Euro alacak.

Trabzonspor Kulübü, yılan hikayesine dönen Stephane Mbia transrerinde mutlu sona ulaştı. Ancak anlaşmanın maddi boyutu, bordo-mavili camiada büyük şaşkınlık yarattı.

Karadeniz ekibi, transfer görüşmesi için geldiği Türkiye 'den istediği imza parasının peşin ödenmemesi sebebiyle apar topar ayrılan Kamerunlu futbolcuyu sonunda kadrosuna kattı. Bonservisi elinde olan 29 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık sözleşme yapıldığı Borsa'ya da bildirilirken, Mbia'ya ödenecek para dudak uçuklattı. Öyle ki Kamerunlu oyuncu, sadece ilk sezon 5 milyon Euro gelir elde edebilir.

MALİYETİ 10 MİLYON EURO
Geçtiğimiz sezonu Sevilla'da kiralık olarak geçiren Mbia, Trabzonspor'dan imza parası olarak 2.2 milyon Euro almayı başardı. UEFA Avrupa Ligi'nde üste üste 2 yıl şampiyonluk kupasını kaldıran başarılı oyuncuya, yılda 2.6 milyon Euro garanti ve 5 bin Euro maç başı ücret tahahhüt edildi. Böylece Kamerunlu yıldızın, bordo-mavili kulübe 3 yıllık maliyeti 10 milyon Euro'yu bulacak.
İmza için 2.2 milyon Euro ısrarından vazgeçmeyen Mbia, ilk sezonunda 40 resmi karşılaşmada görev yapması halinde, 200 bin Euro'luk maç başı ile birlikte toplam 5 milyon Euro gelir sağlayacak.

SNEIJDER'E 5 MİLYON EURO
Galatasaray 'ın yıldız 10 numarası Wesley Sneijder, Spor Toto Süper Lig'in en çok kazanan futbolcusu olarak dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılı kulüp ile sözleşme yenilemeye hazırlanan Hollandalı yıldız, yıllık 3.2 milyon Euro garanti ücret ve 1.3 milyon Euro parası alıyor. Maç başı kazancı bir sezonda 500 bin Euro'yu geçmeyen Sneijder, tüm karşılaşmalarda oynasa bile maksimum 5 milyon Euro elde ediyor.

HACIOSMANOĞLU: ÇOK GÖRMEYİN
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mbia transferine ilişkin 'yüksek maliyet' eleştirilerine, "Didier Zokora’ya 5.5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Mbia’ya 2 milyon Euro imza parası verildi, çok görmeyin" yanıtını verdi.

Radikal