Sneijder'den özeleştiri !

Sneijder'den özeleştiri !

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder kendisi ve takımın durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaraylı yıldız futbolcu Wesley Sneijder, Fenerbahçe ile oynadıkları TFF Süper Kupa maçında bahsedildiği kadar yüksek bir tansiyon olmadığını düşündüğünü söyledi, takımın durumuna değindi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Lukoil Çocukların Şampiyonlar Kupası turnuvasının final maçını izleyen Wesley Sneijder, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe ile oynanan son maçla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Hollandalı futbolcu, şunları söyledi:

"TARAFTARLAR KAZANMAK İSTİYOR" 

"Diğer derbi maçlara baktığımda, Fenerbahçe derbisiyle ilgili bahsedildiği gibi saha içinde yüksek bir tansiyon görmedim. Bununla ilgili övgüde bile bulunulabilir. İki takım da bence sadece maça odaklandı. Bunun şöyle bir sıkıntısı var, taraftarlar kazanmak istiyorlar ve bunun için oyuncular üzerinde baskı oluşturabiliyorlar. Bu gerginliğe yol açabiliyor. Çünkü herkes kazanmayı istiyor. Ortada şöyle bir gerçek var ki bu sıradan bir maç değil, derbi. Bunlar da normal şeyler. Biz profesyoneller olarak elimizden geleni yapıyoruz diye düşünüyorum."

"BÖYLE ŞEYLER YAŞANABİLİYOR" 

Fenerbahçeli Volkan Demirel ile Galatasaraylı Melo arasında meydana gelen gerginliğin sorulması üzerine Sneijder, "Bu tip maçlar oynuyorsanız, böyle şeyler yaşanabiliyor. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Bu Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuşacağı bir konu. Benimle ilgili bir şey olmadığını düşünüyorum. Maçlarda bu tip şeyler yaşandığını görüyoruz ama bununla ilgili kararı alacak olan federasyondur" yanıtını verdi.

"ŞU ANDA İYİ OYNADIĞIMIZI KESİNLİKLE SÖYLEYEMEM"

Galatasaray'ın oynadığı hazırlık maçlarında ve son Fenerbahçe derbisinde gol pozisyonuna girmekte sıkıntı çektiği ifade edilerek, takımın yıldızı olarak bu konuda ne düşündüğü sorulan Hollandalı yıldız, "Benimle ilgili beklentinin yüksek olması onur verici bir şey ve son maçımızda en iyi performansımı sergilediğimi söyleyemem. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Şu anda iyi oynadığımızı kesinlikle söyleyemem. Hocamız değişti. Birlikte oynamaya, takım olarak birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Bunun için de önümüzde vakit bulunuyor. Cumartesi günü yapacağımız Bursaspor maçına hazır olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe maçında oyundan erken alınmasına da açıklık getiren Sneijder, "Bu sakatlıkla ilgili bir durum değil çünkü benim bir sakatlığım yok. Maçtan önce 60 dakika oynamam konusunda bir karar aldık. Çünkü kısa bir hazırlık dönemi geçirdim. Bu nedenle 60 dakikalık bir süreyle başlamamın benim için daha iyi olacağını düşündük. Maçın tamamında oynamam riskli olabilirdi. Cumartesi günü çok önemli bir lig maçımız var ve bu nedenle benim için ideal olanı buydu" şeklinde konuştu.