''Sneijder o günden beri çok dindar''

''Sneijder o günden beri çok dindar''

Interli Zanetti, Galatasaraylı Sneijder ile ilgili bir anısını anlattı, oyuncuya ilişkin bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkardı.

Zanetti İtalyan Sky televizyonuna verdiği ve Papa’ya yaptığı ziyaret ile din konularının öne çıktığı röportajda,  “Hiç bazı meslektaşlarınızla bu konularla ilgili bir anınız var mı?” sorusuna, sarı-kırmızılı oyuncu ile yaşadığı bir anısını anlatarak cevap verdi.

40 yaşındaki futbolcu, “Evet böyle bir anım var. Şu an bizle birlikte olmayan Galatasaray’da oynayan bir arkadaşımla ilgili. Cumartesi günleri antrenmanın ardından hep birlikte ayine giderdik. Ayini yönetmek üzere bir rahip gelirdi” dedi.

Zanetti şöyle devam etti: “Wesley Sneijder o zamanlar bu kadar dindar değildi. Diğer Interliler’in arasında Sneijder ile konuşarak kendisini kiliseye yaklaştırdık. Bir gün pederin Sneijder ile konuştuğunu hatırlıyorum. İşte o günden sonra kendisi çok dindar bir insan haline geldi.”

Yaklaşık üç yıl önce Katolik inancını benimseyen Sneijder ile ilgili böylece yeni bir bilgi ortaya çıkmış oldu. Daha önce oyuncunun Yolanthe Cabau ile evlenmesinin ardından, sadece eşinin etkisiyle bu inancı benimsediği belirtiliyordu. Ancak Hollandalı yıldızın Katolik olma sürecinde Interli takım arkadaşlarının da etkisi olduğu ortaya çıktı.

Milliyet