Slaven Bilic: ''Seneye yokum''

Slaven Bilic: ''Seneye yokum''

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray derbisinin ardından "Gelecek sezon takımın başında olmayacağım" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray'a Türk Telekom Arena'da 2-0 mağlup oldukları derbinin ardından açıklamalarda bulundu. Slaven Bilic, "Gelecek sezon takımın başında olmayacağım" dedi.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI: "YOKUM..."

Yayıncı kuruluşun ardından basın mensuplarının karşısına geçen Slaven Bilic, "Gelecek yıl Beşiktaş'ta yokum" ifadelerini kullandı.

Slaven Bilic'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Bu akşamki maçla ilgili konuşmak istiyorum öncelikle. Galatasaray'ı tebrik ediyorum, oyncularımı da kutluyorum. Galatasaray iki poziyon yakaladı ve galibiyete ulaştı. Çok önemli işler yaptık, pozisyonlar yakaladık, ama maalesef sonuca ulaşamadık. Bu durum bu sezon bizim başımıza birçok kez geldi. Büyük maçları kazanmak için eksik olan bir şeyler var demektir."

Wesley Sneijder örneği

"Büyük maçlarda şanssız ya da tecrübe noktasında eksik kaldığımızı söyleyebilirsiniz, ama ekstra kalite anlamında bir sorunumuz var. Sneijder'den örnek vereceğim, Sneijder bu tip golleri Real Madrid'den Inter'den beri atıyor. Bu çok önemli bir durum, Galatasaray için çok büyük bir avantaj. Bizim eksik kaldığımız nokta bence biraz da burası."

"Bunu televizyon karşısında açıklayacak değilim"

"İki sezondur şampiyonluk gelmediyse bunun sorumlusu kesinlikle benimdir. Aklımda bir karar verdim, bunu yönetimle konuşacağım, bunu televizyon karşısında açıklayacak değilim. Konuştuktan sonra açıklanacaktır."

Slaven Bilic'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, gelecek sezon takımın başında olmayacağını açıkladı. Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a karşı alınan 2-0'lık yenilginin ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "(Yönetimle) bir toplantı yaptık. Bunu bu şekilde duyurmak bana doğru ve adil gelmiyor. Tabii ki de bir karar aldık. Zaten kararı da biliyorsunuz. Tabii ki Beşiktaş teknik direktörü olarak devam etmeyeceğim" dedi.

Takımdan ayrılmasına rağmen hala bir maçları olduğuna dikkati çeken Hırvat çalıştırıcı, şunları söyledi:

"2 sezondan beri çıkardığımız işten gurur duyuyorum. İyi anılar ve hatıralar biriktirdim. 2 yıl boyunca 7 gün 24 saat elimden geleni vermeye çalıştım. Böyle bir kulüpte mutlak hedef, şampiyon olmak. 2 sezon üst üste şampiyon olamayınca 'elveda' diyip ayrılabilirsiniz."

Gurur duyacağı işler başardıklarını kaydeden Bilic, "Bir hafta öncesine kadar ligde şampiyonluk yarışın içindeydik. Güzel günler geçirdik. Mutlak hedef şampiyonluk. Hedef tutmamışsa yollar ayrılıyor. Kesinlikle kızgın değilim, ancak ve ancak üzgün olabilirim. Bu karar duyulmamışsa çok önemli maç olmasından. Hem şampiyonluk için hem bizim için önemli maçtı" ifadelerini kullandı.

Genel performansını değerlendiren Bilic, "Bütün sorumluluğu üstüme alıyorum. Beşiktaş her sezon şampiyonluk hedefiyle başlayan kulüp. 2 sezondur şampiyon olamıyoruz. Bunun gerçekçi nedenleri var ama ne olursa olsun birinci sorumlusu benim" diye konuştu.

Galatasaray maçını değerlendiren Bilic, rakipleri karşısında ekstra kalite ortaya koyamadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şansızlıktan da bahsedebiliriz ki bu birçok defa başınıza geliyorsa konsantrasyon ve kaliteyle ilgili bir şeyler eksik demektir. Beşiktaş'ın şampiyonluk potansiyeli var ama bu sezon önemli dönüm noktalarında özellikle büyük maçlarda ekstra kalite eksikliği yaşadık."