Skandal karar ! Binlerce kişiyi mağdur ettiler

Skandal karar ! Binlerce kişiyi mağdur ettiler

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu, bünyesindeki onbinlerce engelli vatandaşımızı şoke eden inanılmaz bir karar aldı.

Binlerce engelli vatandaşımızın spor yapma imkanı bulduğu Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu, inanılmaz bir karara imza attı...

Tam 16 branşın yer aldığı federasyonda atıcılık hariç bütün branşlardaki spor faaliyetleri durduruldu. Bu üzücü kararın gerekçesi daha da vahim: ÖDENEK YOKLUĞU.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun resmi sitesinde yer alan duyuruda aynen şu ifadeler kullanıldı:

"Federasyonumuza ödenek aktarılmadğından dolayı Yönetim Kurulumuzun 25 Ocak 2015 tarihinde almış olduğu karar ile 05-08 Şubat 2015 tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan Atıcılık Türkiye Şampiyonası hariç diğer tüm branşların faaliyetleri ödenek bulunmaması nedeni ile ertelenmesi uygun görülmüştür."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ: BÜTÇE İBRA SÜRECİ DEVAM EDİYOR 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TBESF'nin mali bütçesinin ibrasıyla ilgili sürecin devam etmesi nedeniyle federasyona bütçe aktarımının ertelendiğini bildirdi. TBESF'nin 22 Kasım 2014'te yapılan 4. mali genel kurulunda, federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmediğine işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi: "Kanun gereği 60 gün içerisinde seçimli olağanüstü genel kurul yapılması gerekmişti ancak açılan davalar sonucunda, mahkemece mali genel kurulun iptaline karar verilmiştir. Bu karara istinaden, kararın kalkması ve seçimli olağanüstü genel kurul için delegelerce yargılamanın yenilenmesi yoluna gidilmiş olup, dava devam etmektedir. TBESF'nin mali bütçesinin ibrasıyla ilgili sürecin devam etmesinden dolayı, federasyona bütçe aktarımı ertelenmiştir." TBESF'nin 15 Şubat'ta tekrar genel kurula gideceği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: "Ayrıca federasyonlar, her yılın başında faaliyet takvimini ve bu faaliyetler çerçevesinde bütçelerini belirlemektedirler. Federasyonların genel müdürlük yardımları dışında, kendi elde ettiği veya edeceği öz gelirlerin (sponsor, reklam, tescil, vize, transfer gibi) elde etmesinde veya harcama yapmasında hukuksal bir engel bulunmamaktadır. Bağımsız spor federasyonlarının ulusal ve uluslararası faaliyetlerinin yapılması federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğundadır. Bu amaçla Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığının 25 Ocak 2015 tarihinde yapmış olduğu yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda faaliyetlerin ertelenmesi karar alındığı öğrenilmiş olup, Bakanlık açısından mevcut durumun kamuoyu ile paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur."

1-584.jpg

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki spor branşları:
1-) Ampute Futbol
2-) Atıcılık
3-) Atletizm
4-) Badminton
5-) Bilek Güreşi
6-) Boccia
7-) Halter
8-) Kayak
9-) Masa Tenisi
10-) Okçuluk
11-) Oturarak Voleybol
12-) Tekerlekli Sandalye Basketbol
13-) Tekerlekli Sandalye Dans
14-) Tekerlekli Sandalye Tenis
15-) Yelken
16-) Yüzme

İŞTE FEDERASYONUN SİTESİNDE YER ALAN AÇIKLAMA:

1-583.jpg