Sırbistan'daki olaylar maç erteletti

Sırbistan'daki olaylar maç erteletti

Sırbistan ile Arnavutluk arasındaki olaylı maç, Bosna Sırp Cumhuriyeti-Karadağ özel maçının da ertelenmesine neden oldu.

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti Futbol Takımı ile Karadağ A Milli Takımı arasında 12 Kasım'da yapılması öngörülen hazırlık maçı, Sırbistan-Arnavutluk arasındaki olaylı maç yüzünden ertelendi.

Bosna Sırp Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Rodolyub Petkoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karşılaşmanın Sırbistan'da gerçekleştirilmesi öngörüldüğü için daha iyi bir zamanda oynanması gerektiğini söyledi.

Maçın ertelenmesinin Karadağ, Sırbistan ve Bosna Sırp Cumhuriyeti futbol federasyonlarının ortak kararı olduğunu belirten Petkoviç, "Aynı zamanda devlet düzeyindeki Bosna Hersek Futbol Federasyonu ile de görüştük ve bu hepimizin ortak kararı oldu. Maçın önümüzdeki yılın mart ayında oynanma ihtimali var. Bu karşılaşmanın Sırbistan'da yapılması öngörülüyordu ve Belgrad'daki Sırbistan-Arnavutluk arasındaki olaylı maçın ardından, daha sakin bir ortamda oynamanın daha iyi olacağını düşündük" diye konuştu.

Futbolda, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeler I Grubu'nda Sırbistan ile Arnavutluk arasında 14 Ekim'de oynanan karşılaşma, maçın 44. dakikasında çıkan olaylar nedeniyle ertelenmişti.

Belgrad'daki Partizan Stadı'nda oynanan karşılaşmasın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan haritanın yer aldığı "Büyük Arnavutluk" bayrağı bırakılmış, bunun üzerine iki takım oyuncuları arasında tartışma başlamıştı. Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine ise maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından da statta yapılan anonsla, maçın ertelendiği duyurulmuştu.

FIFA, Sırp ve Arnavut halkları arasında tarihte yaşanan savaşlar nedeniyle maçın "yüksek riskli" maç olduğunu ilan etmişti. Alınan karar gereği, stada Arnavut taraftarlar alınmamıştı.