Sinan Gümüş sırrını açıkladı

Sinan Gümüş sırrını açıkladı

Sinan Gümüş, Alman basınına geniş bir röportaj verdi, Arda Turan'dan Robben'e; Galatasaray'daki başarısının sırrından geleceğe kadar bir çok konuda açıklamalar yaptı.

Galatasaray taraftarının sevgilisi, geleceğin yıldızı olarak gösterilen Sinan Gümüş açıklamalarda bulundu. Alman basınına bir röportaj veren 22 yaşındaki forvet, sezonu kapatması beklenirken nasıl beklenenden önce sahalara döndüğünü anlattı. İyileşme sürecininin yanında Arjen Robben'e olan hayranlığını da dile getirdi. 
 
Geçirdiğin sakatlığın ardından şu anki durumunu paylaşan sarı-kırmızılı futbolcu, "İdmanlara döneli bir kaç gün oldu. Sakatlık öncesiyle tamamen aynı durumda olduğumu söyleyemesem de, eski gücüme kavuşma adına iyi bir ilerleme içerisindeyim" dedi.
 
Fransız ekibi Monaco'nun kendisiyle ilgilenip ilgilenmediği sorusuna, "Menajerim Ersin Akan ile her gün iletişim halindeyim. Bana sadece sahadaki işime odaklanmam gerektiğini söylüyor. Sonuç olarak bunlar benim sergilediğim performansın kabul görmesidir" cevabını veren Sinan şöyle devam etti:

'Bir an önce dönmeliydim çünkü...'
 
Sıkı bir çalışmanın ardından hedefime ulaşmış, Galatasaray'da ilk 11'de forma giymeye başlamıştım. Ardından uyluğumdan sakatlandım ve aylarca sahalardan uzak kalmama yol açtı. Ne yazık ki ne zaman sakatlanacağınızı siz belirleyemiyorsunuz. Tek isteğim bir an önce sahalara dönmekti. Çünkü takımdaki yerimi kaybetmek istemiyordum. Bu yüzden de sıkı çalıştım. 
 
'Benim sırrım işte bu!' 

Stuttgart'tan Galatasaray'a geldiğimde bunun benim için büyük bir adım olduğunu biliyordum. Her zamankinden çok farklı şeyler yapmadım. Sabırlı olmam ve sıkı çalışmam gerektiğinin her zaman farkındaydım. A takımda değilsem, ikinci takımda oynayıp maç tecrübesi kazandım. İdmanlarda elimden geleni yapıp kendimi göstermeye çalıştım. Hocanın dikkatini çekmek için her şeyi yaptım. Ekstra çalışmalar da gerçekleştirdim. Şimdi de bunun karşılığını aldım. İşte sırrım bu! 
 
'Kendimi hep hazır tuttum' 

Genç bir oyuncu olarak sürekli ve istikrarlı bir şekilde forma giymem gerekiyordu. Böyle olmasını istiyordum. Ancak önümdeki yolun zor olduğunun da farkındaydım. Bu yüzden kendimi baskı altına almadım. Sonunda kendimi gösterecek şansı buldum. Tabi sadece 5 ya da 10 dakika süre aldığınızda bunu yapmak kolay değil. O zaman özel bir şeyler sergilemeniz gerekir. Kendimi her an ilk 11 oynayacakmış gibi hazır tuttum. Performansımı istikrarlı hale getirmek için çalışmayı sürdürdüm. 
 
'Stuttgart'ın büyük faydası oldu'
Stuttgart altyapısında önemli bir temel kazandım. Orada hem taktik hem de teknik olarak öğrendiklerim bana Galatasaray'daki dönemimde çok yardımcı oldu. Bir çok önemli antrenörle disiplinli çalışmanın önemini anladım. Eğer burada başardıysam, o dönemin de bunda katkısı var. Ancak çalışmayı da sürdürüyorum. Eksik yönlerimi tamamlamaya gayret ediyorum. Örneğin oyun içinde defansif olarak daha çok katkı vermem gerektiğinin farkındayım. Bu yönlerimi de ilerletmeye çalışıyorum. 
 
'Beni Emre Utkucan keşfetti'
Galatasaray ile ilk kontak Roberto Mancini döneminde kuruldu. O sırada benim hala Stuttgart ile sözleşmem vardı. Takımın scout ekibinin başı Emre Utkucan bizzat gelip beni izledi, Cesare Prandelli döneminde transfer gerçekleşti. Galatasaray'ın bana inandığını ve önemli bir potansiyel olarak gördüğünü, sarı-kırmızılı formayı giyecek kaliteye sahip olduğumu söyledi. Stuttgart ile kontratım biterken, Galatasaray beni almak için yoğun uğraş verdi. Sonrasında kendimi, sadece televizyonda gördüğüm yıldız futbolcularla antrenman yaparken buldum.    
 
'Arda her futbolcunun rüyasını gerçekleştirdi' 
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş her zaman önemli dünya yıldızlarını kadrosuna katan ekipler. Genç yeteneklere de yatırım yapıyorlar. Arda Turan Galatasaray'da büyük bir  oyuncuydu. Burada kalıp devam edebilirdi ancak başka bir şey yaşamak istedi. Farklı bir dil öğrenmek yeni bir yer tanımak istedi. İlk olarak Atletico Madrid'de başarılı oldu. Şimdi ise Barcelona forması giyiyor. Her oyuncunun rüyası olan bir şeyi yaşıyor. 
 
'Robben ile karşılaştırılmak büyük onur'
Oyun stilimden dolayı bana 'Türk Arjen Robben' dedikleri oluyor. Robben benim örnek aldığım futbolcu. Ondan öğreneceğim çok şey var. Onun gibi bir futbolcuyla karşılaştırılmak benim için bir onur. 
 
'Kupayı kesinlikle almak istiyoruz' 

Kupasız kapatılacak bir sezon bizim için hayalkırıklığı olur. O yüzden Türkiye Kupası'n mutlaka kazanmak istiyoruz. Ben de takımıma sezonun sonunda da olsa tekrar yardımcı olabilmek istiyorum. Bunu başarırsak yaz aylarına daha güvenli ve moralli gireceğiz. Avrupa kupalarına katılmasak bile bu, yeni sezona daha iyi hazırlanmamızı sağlar.  
 

Milliyet