Sinan Bolat tartışması

Sinan Bolat tartışması

Galatasaray’ın kadrosuna kattığı milli kaleci Sinan Bolat’ın yeni sezonda alacağı ücret tartışmaları beraberinde getirdi.

Galatasaray’ın önceki gün kadrosuna kattığı milli kaleci Sinan Bolat’ın yeni sezonda alacağı ücret tartışmaları beraberinde getirdi.

Porto’dan bedelsiz kiralanan 26 yaşındaki kaleciye 1 sezon için verilecek olan 1.3 milyon euroluk ücret eleştirilere neden olurken, maç başı için de 20 bin euroya imza attığı açıklanmıştı. Ancak kalecilerle yapılan sözleşmeler Sinan Bolat’ın maliyetinin daha da artacağını gösteriyor. Çünkü kaleciler kulübede beklese bile maç başı ücretini tam olarak alıyor. Bu da Muslera’nın arkasında ikinci kaleci olarak düşünülen Sinan Bolat’ın 1 sezon için 1.3 milyon eurodan çok daha yüksek bir ücret alacağı anlamına geliyor.

Maç başına 20 bin euro

Sinan Bolat; Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa’da 40 maç kulübede beklemesi halinde dahi 800 bin euro maç başı ücret kazanacak. Yıllık garanti ücreti de 1.3 milyon euro olan tecrübeli kalecinin 1 yıllık geliri böylece 2 milyon euroyu geçecek. Porto ile sözleşmesi devam eden Sinan Bolat geçen sezonun ikinci yarısında Süper Lig’e gelerek Kayserispor forması giymişti.

Taffarel resmen Brezilya’da

Galatasaray kaleci antrenörü Claudio Taffarel ile ilgili iddialara, Brezilya'nın yeni teknik direktörü Carlos Dunga noktayı koydu. Milli takımlar teknik koordinatörü Gilmar Rinaldi ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen 50 yaşındaki çalıştırıcı Taffarel'in ismini resmen açıkladı. Gözler şimdi sarı-kırmızılı ekibin ve Prandelli'nin bu konudaki tavrının nasıl olacağına çevrildi. Yeni yapılanma çerçevesinde belirlenen ve Brezilya Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde de yer alan 13 görevde kaleci antrenörü olarak Taffarel'in ismi geçti.