Simon Kjaer'e tarihi kırmızı kart

Simon Kjaer'e tarihi kırmızı kart

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de 2016-17 sezonunun ilk 2 haftasında 2 oyuncusunu kırmızı kartla kaybetti.

Medipol Başakşehir maçında Mehmet Topal’ı kırmızı karta kurban veren Fenerbahçe’de dün de Danimarkalı stoper atıldı. Sarı-lacivertli takıma lig tarihinde ilk kez ilk 2 maçta 2 kırmızı çıktı.

Mehmet Topal geçen hafta Medipol Başakşehir’le deplasmanda oynanan ilk hafta maçının 78. dakikasında direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Bu kart Mehmet’in, Süper Lig kariyerinde gördüğü ilk kırmızı olmuştu. Dün akşam Kayserispor karşısında ise Simon Kjaer direkt kırmızıyla atıldı. Hakem Serkan Çınar maçın 38. dakikasında Welliton’u düşüren Danimarkalı stoperi son adam olarak yorumlayıp saha dışına yolladı.

Kjaer’e ilk yarıda çıkan kırmızı kart aynı zamanda Fenerbahçe tarihine de geçen bir kart oldu. Sarı-lacivertli takım, lig tarihinde ilk kez ilk 2 haftada 2 oyuncusunu kırmızı karta kurban verdi.

Ortalık karıştı

Hakem Serkan Çınar’ın, Simon Kjaer’i oyundan ihraç etmesi büyük gerginlik yarattı. Fenerbahçeli taraftarlar bu karta büyük tepki gösterirken, iki takım oyuncuları arasında sert tartışmalar yaşandı.

Hakem Çınar yaşanan tartışma sırasında birbirlerinin üzerine yürüyen Fenerbahçeli Ozan Tufan ile Kayseri’den Deniz Türüç’e sarı kart çıkardı.