''Şikeyi onayan dairenin başkanını FETÖ seçtirdi''

''Şikeyi onayan dairenin başkanını FETÖ seçtirdi''

Kazım Uslu'dan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı şike davası ile ilgili önemli açıklamalar...

Tutuklu bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Kazım Uslu, şike davasının temyiz sürecinde boşalan Yargıtay 5. Ceza Daire Başkanlığı seçimini Bahri Demirel’in cemaat desteğiyle kazandığını, ardından dosyanın onanması yönünde oy kullandığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan ve itirafçı olan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) üyesi, Yargıtay Tetkik eski hâkimi Kazım Uslu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı şike davasının temyiz sürecinde boşalan Yargıtay 5. Ceza Daire Başkanlığı seçimini Bahri Demirel’in cemaat desteğiyle kazandığını itiraf etti. Uslu, Demirel’in ardından şike dosyasında kararın onanması yönünde oy kullandığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Akşehir Cezaevi’nde tutuklu bulunan Uslu, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti ve şunları anlattı:

“Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin o dönemdeki başkanı Fenerbahçe kongre üyesi Ahmet Ceylani Tuğrul’du. Dosyanın temyiz incelemesi yapılmak üzere daireye gelmesinden bir süre sonra Tuğrul’un görev süresinin dolması nedeniyle yeniden başkanlık seçimi yapıldı. Bu süreçte Fetullah Gülen cemaatinden bir kişinin, kim olduğunu bilmiyorum, Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyesi olan Bahri Demirel ile görüşerek aday olması halinde destek vereceklerini söylediğini, bunun üzerine Demirel’in de teamül dışına çıkarak Ahmet Bey’e karşı aynı daire üyesi olmasına rağmen başkan adayı olduğu ve cemaat desteğiyle seçimi kazandığını, Yargıtay’da yapılan konuşmalardan duydum. Bahri Bey başkan seçildi ve Şike dosyasında kararın onanması yönünde oy kullandı. Gülen cemaati genelde bu tür durumlarda başkan veya daire başkanlığı seçimlerinde kimlerin seçilmesi gerektiğini birkaç ay önceden planlamıştır. Osman Yurdakul, Hüseyin Yıldırım ve Aydın Boşgelmez aracılığıyla özel yemekli toplantıda, belirlediği adaya teklifte bulunarak pazarlık yapıp, istediklerini blok yöntemiyle seçtirmiştir.”

Milliyet