Şike Davası'nda son HSYK'nın !

Şike Davası'nda son HSYK'nın !

Şike davasında nasıl bir yol izleneceği HSYK'dan gelecek yanıtla belirlenecek.

Mahkeme Adalet Komisyonu'na, komisyon da HSYK'ya sordu. Yanıtı aranan soru, "Şike Davası dosyası savcılığa mı, yeniden yargılamayı yapacak mahkemeye mi gönderilmeli?"

Yargıtay süreci tamamlanan 'futbolda şike davasında' bundan sonra nasıl bir yol izleneceği HSYK'dan gelecek yanıtla belirlenecek. Şike davasına bakan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması ile bu mahkemenin arşiv dosyalarına bakan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, ne yapması gerektiğini Adalet Komisyonu'na, Komisyon da HSYK'ya sordu.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Şike dava dosyasında bazı sanıklar yönünden verilen yerel mahkeme kararını onaylarken bazı sanıklar yönünden bozmuştu. Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların itirazlarının Yargıtay Başsavcılığınca reddedilmesinin ardından dosyanın geldiği İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın bundan sonraki süreci ile ilgili karar veremedi.

Mahkeme bu nedenle ne yapması gerektiğini İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Adalet Komisyonu'na sordu. Adalet Komisyonu'da aynı yazıyı HSYK'ya göndererek şike davasının bundan sonraki süreci ile ilgili ne yapması gerektiğini sordu.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Adalet Komisyonu aracılığı ile HSYK'dan gelecek yanıta göre Aziz Yıldırım ile birlikte cezası onanan sanıklar yönünden dosyayı ya doğrudan infaz savcılığına yollayacak, ya da tevziye tabi tutup yeni bir mahkemeye göndererek dosyanın bu mahkeme üzerinden infaz savcılığına gönderilmesini sağlayacak.

Haklarında verilen hükümler bozulan sanıkların dosyası yeniden yargılama için yeni mahkemesine gönderilecek.

DHA