Şike Davası 8 Temmuz'a ertelendi

Şike Davası 8 Temmuz'a ertelendi

Yenileme kararı verilen Şike Davası, 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

Yenileme kararı verilen Şike Davası’nda ikinci duruşma Çağlayan’daki Mehmet Selim Kiraz Adliyesi'nde görüldü. Aziz Yıldırım'ın katılmadığı duruşmada Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'ın tanık olarak dinlenmesi talepleri kabul edilirken Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi talebi reddedildi. Duruşma mahkeme heyeti tarafından 8 Temmuz 2015'e ertelendi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda görülen duruşmaya Aziz Yıldırım katılmazken İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Olgun Peker hazır bulundu. 

Serdar Adalı duruşmada, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini Tayfur Havutçu ise istediğini söyledi. Haldun Şenman'ın avukatları, Lutfi Arıboğan, Ali Parlak ve İlhan Helvacı'nın Yusuf Turanlı'nın avukatı ise Cengiz Zülfükaroğlu (eski BJK yöneticisi) ve Abdullah Avcı'nın dinlenmesini talep etti.

YILDIRIM'IN AVUKATI RAPOR SUNDU
Aziz Yıldırım'ın avukatı durusmaya katılamadığına dair doktor raporu sundu. Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, kanuna aykırı delillerle karar verildiğini ve müvekkilinin hiç bir surette şike eylemine dahil olmadığını vurgularken beraat istedi ve hükmün açıklanmasının geri brakılmasını da hiç bir surette istemediklerini söyledi.

TRABZONSPOR AVUKATLARI: CİHAN OSKAY'IN İDDİALARI YALAN
Duruşmada söz alan Trabzonspor avukatları ise yargılamanın yenilenmesinin hukuka aykrı olduğunu iddia etti.Bordo mavili ekibin avukatları ayrıca, Yıldırım'ın tanık gösterdiği Cihan Oskay ve polis memuru Lokman Yanık'ın ortaya attığı iddiaların da yalan olduğu iddiasında bulundu. Avukatlar ayrıca, başka davalarda kanun değişikliğinden sonra kurulan hükümlerde değişiklik öncesi tapelerin delil niteliğinin korunduğuna dikkat çekerek kararın emsal alınmasını istediklerini belirttiler.

"HEDEF AZİZ YILDIRIM'DI BU YÜZDEN İNSANLAR SUÇLU GÖSTERİLDİ"
Duruşmada söz alan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen ise soruşturmayı yapan kolluk kuvvetinin halen tutuklu olduğuna dikkat çekerek 'dolayısıyla bunların oluşturduğu delillerle yargılanamayız' dedi. Hafta sonu yaşanan tahliye karmaşasına da dikkat çeken Şen sözlerini şöyle sürdürdü, "Artık herkes gözünü açsın. Hafta sonu olanlar ortada. Ben eski delillerle yaplıcak yargılamanın parçası olmayacağım. İade-i itibar istiyoruz.

Hedef Aziz Yıldırım'dı ve bu yüzden insanlar suçlu gösterildi. Sanal ortamda bir örgüt kuruluyor. Aziz Yıldırım hedefe konulduktan sonra ona ulaşmak için kim varsa dinleniyor. Giresun'dan bir olayla, birbiriyle alakasız insanlar aynı torbaya konulmuş. Somut delil yok. Sistem basit: Polis, savcı, hakimden oluşan bir paket sistem var..."  

Öte yandan avukat Ersan Şen yüksek sesle savunma yapınca hakim Civelek, "Sesiniz yükseltmeyin. Arkadakiler hoca acaba niye bağırıyor diyorlardır" dedi.

ARA KARAR AÇIKLANDI...
Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 8 Temmuz 2015 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Heyet Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebi kabul ederken Türkiye Futbol Federasyonu'nun özerk bir kurum mu yoksa kamu kuruluşu mu olduğu yönünde bilirkişiden rapor istenmesine karar verdi.   

Mahkeme heyeti ayrıca Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepleri de reddetti. 

Mahkeme Heyeti son olarak, KCK davasında heyetin Anayasa’ya aykırılık iddialarını Anayasa Mahkemesi’ne taşıma sürecinin beklenmesine de karar verdi. 

1-743.jpg
2-082.jpg

Hürriyet