Sezonun en kötü F.Bahçe'si

Sezonun en kötü F.Bahçe'si

Sezonun en kötü Fenerbahçesi ile ligin formda ekibi Karabükspor'un maçında galip gelen taraf ev sahibi oldu.

Gökhan Aksoy / SPOR3.COM
Karabükspor - Fenerbahçe maçını 2 bölümde incelemek lazım. İlki penaltının olduğu 68. dakikaya kadarki olan bölüm, diğeri de penaltının ardından oynanan oyun. İlk bölümde her şey aşağı yukarı maçtan önce beklenildiği gibiydi. Fenerbahçe zorlu bir deplasmana gidiyordu. Karabükspor tam 7 maçtır kaybetmiyordu, moralliydi. Karabük'te de hava şartları ve zemin kötüydü, Fenerbahçe bu sezonki en az favori olduğu maça çıkıyordu. Maç da zaten bu şekilde başladı. Karabükspor iyi, hızlı, atak başladı. Fenerbahçe daha topu oyuna sokma aşamasındayken sıkı bir presle karşılaştı. Mehmet Topal'ın gelmiş geçmiş en defansif oynadığı oyun düzeniyle sahadaydı Fenerbahçe. Topal stoperlerin arasına geçiyor, Alper ve Cristian ikilisi ileriye çıkıyordu. Top kendilerindeyken 3'lü savunma derinde bekliyor, Caner - Gökhan kanatları ileri çıkıyordu. Ama Alper ve Cristian ikilisi arasında bağlantı yoktu. Pas organizasyon bir türlü kurulamadı. Uzun toplarla Emenike'yi hedeflemekten başka bir alternatif üretemediler ama Nijeryalı bunları indirmeyi hiç beceremiyor.

Hal böyleyken, beklenildiği üzere Karabükspor da golü erken buldu. Bu karmaşık oyun düzeniyle daha fazla direnmesi zaten zordu Fenerbahçe'nin. Bu sezon çoğu maça kötü başlıyorlar, bu da onlardan biriydi. Ama golü attıktan sonra Karabük takım olarak tempo düşürdü, geri çekildi. Bu da Fenerbahçe'nin şansıydı. Cristian - Alper ikilisinin birbirlerine yaklaşmasıyla, Sow'un da katıldığı bir pas organizasyonu üretmeye başladılar. Oyunun boyu kısaldı, top hakimiyeti ele geçirildi. Caner de hücumlara katılmaya başladı. Ve ilk yarının sonuna doğru tam 25 pasla golü bulup devreye eşitlikle girdiler.

Devrenin ardından Fenerbahçe bu sezonki ikinci yarıdaki başarılı oyununu sahaya yansıtamadı. Karabükspor karşısında da kolay kolay yansıtması beklenmiyordu. Ardından 65'te Ersun Yanal bu sezonun klasiği olan 4-2-4'e döndü Webo'yu oyuna alarak. Bu da bekleniyordu, bu sezon Ersun Yanal skor kötüyken başka bir alternatif üretmiyor. Ama beklenmeyen olaylar 68'den itibaren başladı. Penaltı oldu, Karabükspor öne geçti ve Fenerbahçe sahadan silindi. Alper'in oyundan çıkışıyla orta saha boşaldı, golün ardından moraller de bozulunca Fenerbahçe buna reaksiyon gösteremedi. Zira Webo'yu oyuna koyduktan sonra genelde baskı, istek, mücadeleyle birlikte teknik de ön plana çıkıyor, rakipler siniyordu. Ama Karabük maçtan hiç kopmadı. Müthiş bir iştahla yüklendikçe yüklendiler, Fenerbahçe'yi saha içinde çaresiz bıraktılar. Bu sezonki en kötü ikinci yarı performansıydı Fenerbahçe'nin, muhtemelen de bu sezon daha kötüsünü göremeyiz. Webo ve Mehmet Topuz değişiklikleri işe yaramadı, Karabükspor lideri kötü durumlara düşürdü. Bir pozisyonda stoper Mabiala ile forvet Akpala, sol açık bölgesinde topuk pası alışverişine girdiler. Farkı da kaleci Volkan önledi.

Sonuç olarak, Fenerbahçe puan kaybetme ihtimali en yüksek olan maçta kaybetti. Hem de çok kötü bir oyunla. Sürekli övdüğümüz maçı bırakmama, mücadele duygusunu da bu maçta göremedik. Volkan dışında sahada iyi bir oyuncu var mıydı bilemiyorum. İlk yarıda 15 dakikalık bir baskı kurdular, golü de attılar ama bunu maça yansıtamadılar. Ersun Yanal'ın artık skor kötüyken Webo ile forveti 4'lemek dışında başka bir plan üretmesi gerekiyor. Karabükspor da bu maça iyi hazırlanmış, kaybetmeme serisini 8 maça çıkardılar. Tolunay Kafkas ve ekibine tebrikler.

Gökhan Aksoy / SPOR3.COM