Şeyh Salman'dan seçmenlere çağrı

Şeyh Salman'dan seçmenlere çağrı

FIFA başkanlık seçimine doğru Şeyh Salman seçmenlere çağrıda bulundu.

FIFA'nın başkan adaylarından Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife, seçmenlerin aralarında anlaşarak oylarını tek bir adaya vermesi yönünde çağrıda bulundu.

Gianni Infantino ile favori adaylar arasında gösterilen Şeyh Salman,  İsviçre'nin Zürih kentinde 26 Şubat'ta düzenlenecek FIFA'nın başkanlık seçimi  hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
 
Seçimin tartışmalı bir ortamda geçebileceği iddialarını önemsemediğini  belirten Bahreynli Salman, "Her seçimde kaybedenler olacaktır ve bunun normal  karşılanması gerekiyor. FIFA, kendisi için en doğru aday konusunda karar vermeli"  dedi.
 
Şeyh Salman, 5 adayın yarışacağı seçimde favori isimlerin belli  olduğunu savunarak, "Gerçekçi olmamız gerekiyor. Her adayın ne kadar şansının  olacağını zaten biliyoruz. Her gün hesaplamalar yapıyoruz. Eminim ki bu çok  olumlu bir durum. Umarım, oylamaya katılacak Avrupa ülkelerinin federasyonları,  adaylara bireysel olarak değil de organizasyon için en iyisinin kim olacağını  düşünerek oy kullanır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Seçmenlerin favori adaylara oy vermesi halinde temsil haklarının  artacağını vurgulayan AFC Başkanı, "Bu konuda adaylar arasında bir anlaşma  sağlanırsa başa baş bir seçim yarışı olur. Her seçmen oylamada temsil edilerek  karar verici konumuna gelir" diye konuştu.
 
Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko'nun da FIFA'daki başkanlık seçimi  öncesinde federasyonların toplanarak bir aday etrafında birleşilmesi yönünde  geçen hafta görüş belirttiğini hatırlatan Salman, "Mutko'nun yorumları, aslında  birçok kişinin olmasını istediği bir durum. Ülkelerin federasyonlarının katılacağı bir toplantıda, tek bir aday çerçevesinde birleşilebilir"  değerlendirmesinde bulundu.
 
Seçimlerde 209 oydan 100'ünü temsil eden Asya ve Afrika kıtalarında  yer alan birçok ülkenin desteğini Şeyh Salman'a vermesi bekleniyor. FIFA başkan adayları arasında Şeyh Salman'ın yanı sıra UEFA Genel Sekreteri Infantino, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne ve Güney Afrikalı iş adamı Tokyo Sexwale bulunuyor.