Serie A'da Juventus şampiyon

Serie A'da Juventus şampiyon
Güncelleme:

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Juventus, 34. haftada Sampdoria'yı deplasmanda 1-0 yenerek, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Serie A'da en çok şampiyonluk kazanan takım olan Juventus, unvanını bir kez daha pekiştirdi.

Siyah-beyazlı takım, ligin 34. haftasında Cenova deplasmanında çıktığı Sampdoria karşılaşmasını, 32. dakikada Şilili yıldızı Arturo Vidal'ın attığı golle 1-0 kazanarak, bitime 4 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğu garantiledi. Sampdoria'yı yenerek 3 puan alan Juventus, puanını 79'a yükseltirken, 62 puanlı en yakın takipçisi Lazio ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 17'ye çıkardı ve ipi göğüsledi.

1-749.jpg

Sampdoria maçında son düdüğün çalınmasının ardından siyah-beyazlı takım saha içerisinde büyük mutluluk yaşadı.

Bu şampiyonlukla Juventus, üst üste 4. Serie A şampiyonluğunu kazanırken, toplamda 31. kez mutlu sona ulaştı. Şampiyonluk sayısı 31'e çıkan Juventus'u, 18'er şampiyonlukla Inter ve Milan takip ediyor.

2-084.jpg

Öte yandan bu zaferle, teknik direktör Massimiliano Allegri de kariyerindeki ikinci Serie A şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Deneyimli teknik adam, daha önce 2010-2011 sezonunda Milan ile mutlu sona ulaşmıştı. Allegri, Juventus ile olduğu gibi Milan'ı da çalıştırdığı ilk sezon da Serie A şampiyonu yapmıştı.