Şenol Güneş'ten Talisca sürprizi !

Şenol Güneş'ten Talisca sürprizi !

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor mücadelesine göre tek değişiklik yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor mücadelesine göre tek değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, geçen hafta Akhisar Belediyespor karşısında takımına bir gol kazandıran Anderson Talisca'yı yedek soyundururken, forvet Cenk Tosun'a destek olması amacıyla Oğuzhan Özyakup'a ilk 11'de görev verdi. Sakatlığı nedeniyle Akhisar Belediyespor karşılaşmasında kadroda yer almayan Oğuzhan Özyakup, bir karşılaşma sonrası takımdaki yerini aldı. Oğuzhan ayrıca, derbide kaptan olarak sahaya çıktı.

Güneş, geçen hafta olduğu gibi kalede Fabricio Agosto Ramirez'e şans verirken, savunma dörtlüsünü yine Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Caner Erkin'den oluşturdu. Akhisar Belediyespor maçında ayağına darbe alan ve hafta için bazı antrenmanları kaçıran Gökhan İnler, Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görev aldı. Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'un yanında Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan, forvette ise geçen hafta olduğu gibi Cenk Tosun şans buldu. Akhisar Belediyespor maçında kadroda yer alan Ömer Şişmanoğlu, derbide takımda kendine yer bulamadı. Talisca'nın yanı sıra Tolga Zengin, Adriano Correia, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Tolgay Arslan ve Vincent Aboubakar ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek soyundu. Tecrübeli teknik adam ayrıca, Necip Uysal, Kerim Frei, Aras Özbiliz, Atınç Nukan ve Utku Yuvakuran'ı derbi kadrosuna almadı.

Bakanlar maçta, başkanlar yan yana

Karşılaşmayı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Akif Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da izledi. İki kulüp başkanı Fikret Orman ile Dursun Özbek derbiyi yan yana izlerken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de statta yer aldı.

Bin 300 gün sonra Dolmabahçe'de derbi

Beşiktaş, Vodafone Arena'da ilk derbi maçında Galatasaray'ı konuk etti. Dolmabahçe'deki evi BJK İnönü Stadı'nın yıkılmasının ardından iç sahadaki derbi maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'daki ilk büyük mücadelesine çıktı. Beşiktaş, bin 300 gün sonra Dolmabahçe'de bir derbi karşılaşmasında sahada yer aldı.

Ali Palabıyık'ın ilk derbi maçı

Karşılaşmayı yöneten hakem Ali Palabıyık da kariyerinde bir ilki yaşadı. FIFA kokartlı hakem Palabıyık, Vodafone Arena'da Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmasıyla kariyerindeki ilk derbi mücadelesinde görev aldı.

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Karşılaşma öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Galatasaraylı taraftarlar geniş güvenlik önlemleri içinde stada alındı. Maçta 2 bin 706 emniyet mensubu ve bin 450 özel güvenlik olmak üzere toplam 4 bin 156 kişi görev yaptı.

Beşiktaşlı eski futbolcular tribünde

Beşiktaş'ı, Galatasaray ile yaptığı derbide eski futbolcuları da yalnız bırakmadı. 2014-2015 sezonunda forma giyen ve takımın en golcü oyuncusu olan Demba Ba'nın yanı sıra Pascal Nouma da tribünde eski takımlarına destek verdi. Beşiktaş'tan sonra Çin ligine transfer olan ancak sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak Demba Ba, maç öncesinde yaptığı açıklamada, Vodafone Arena'nın görünümüne çok şaşırdığını belirterek, "Tek pişman olduğum olay, bu statta oynamamak. Keşke Beşiktaş'ta geçmişte attığım golleri bu statta atsaydım." ifadelerini kullandı.

Stat doldu

Deplasman yasağının kalkmasıyla Galatasaraylı taraftarların da tribündeki yerini aldığı Vodafone Arena tamamen doldu. Mücadeleyi yaklaşık 42 bin seyirci takip etti. Siyah-beyazlı taraftarlar, Anadolu Ateşi Grubu'nun organizasyonuyla maç öncesinde tribün şov yaptı. Taraftarlar, bestelenen yeni marşla büyük coşku yaşadı. Yoğunluk nedeniyle taraftarların girişi sırasında bazı turnikelerde teknik arızalar yaşandı.

Taraftarlar gözaltına alındı

Karşılaşma öncesinde Spor Toto Tribünü tarafında bulunan kilitli kapıları kırarak stada giren ve tuvalette saklanan 15 taraftar, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Bu arada 21 Yaş Altı Ligi'nde Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yendi. Beşiktaşlı futbolcular, sahaya "Sağlıklı Gelecek İçin Önce İş Güvenliği" yazılı pankartla çıktı. Öte yandan, geçen hafta vefat eden Beşiktaş'ın eski futbolcusu Fehmi Sağınoğlu için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu.