Şenol Güneş'in hedefi büyük !

Şenol Güneş'in hedefi büyük !

Şenol Güneş; Dünya üçüncülüğü, lig şampiyonluğu derken, Avrupa'da da başarı istediğini gösterdi.

Türkiye’nin en kariyerli teknik adamları sıralamasında ilk sıralarda yer alan Beşiktaş Teknik Direktörü, Avrupa’da da tarih yazmak istiyor. Trabzonspor’un başında Şampiyonlar Ligi’nde 7 puan toplayan Şenol Güneş, kılpayı kaçırdığı bir üst turu bu kez yakalamayı amaçlıyor.

 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik adamlık kariyerini daha da yükseğe taşımak için kolları sıvarken, beklentilerin boş olmadığını Napoli deplasmanından aldığı galibiyetle gösterdi.
 
Siyah-beyazlı takımın başına geldiği günden bu yana takımı sürekli daha üst noktaya götüren Güneş, yerel anlamdaki başarılarını Avrupa’da da devam ettirdiğini kanıtladı. Türk futbol tarihinin en önemli başarısını 2002 Dünya Kupası’ndaki 3.’lükle sağlayan tecrübeli teknik adam, Şampiyonlar Ligi’ndeki çizgisini de artırarak sürdürüyor.
 
Kariyerinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi kulvarında mücadele eden Güneş, adeta kaldığı yerden devam ediyor. 
2011-12 sezonunda Trabzonspor’un başında Devler Ligi’nde tecrübe edinen başarılı çalıştırıcı, Inter deplasmanında tarihi bir galibiyet almış, toplamda da 7 puan toplayarak, bir üst tura çıkma şansını kılpayı kaçırmıştı. 5 yıl sonra bu kez Beşiktaş ile Avrupa’nın en büyük arenasına geri dönen Güneş, 3. hafta sonunda 5 puana ulaşıp farkını gösterdi. 3 hafta sonunda Napoli’yi deplasmanda deviren Dinamo Kiev ve Benfica ile berabere kalan Beşiktaş’ın son 3 maçtaki fikstür avantajı da dikkat çekiyor.
 
Napoli ve Benfica gibi grubun zorlu rakiplerini evinde ağırlayacak Şenol Güneş ve takımı, ikili averaj konusunda da avantajı eline aldı.
 
2011 yılında Trabzonspor ile sadece 1 puanla bir üst tura çıkma şansını kaçıran 64 yaşındaki teknik direktör, kariyeri açısından önemli bir ilki gerçekleştirme şansına sahip...