Şenol Güneş: Hataya tahammülümüz yok

Şenol Güneş: Hataya tahammülümüz yok

Şenol Güneş, Adanaspor maçında hatalar yaptıklarını ve bunları düzelteceklerini söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu tip maçlarda hataya yer olmadığını söyledi. Kağıt üzerinde favori takım olduklarını vurgulayan Güneş, maçta hatalar yaptıklarını ve bunların üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

İşte Şenol Güneş’in maç sonu açıklamaları:

“Kağıt üzerinde favori takım bizdik. Oyunun kontrolü hep bizde oldu, pozisyon vermeden goller attık. 4, 5, 6 da atabilirdik. Rakibi oyuna ortak etmemeliydik oyuncularıma teşekkür ediyorum ama hatalarımızı da hep söyleyeceğim. Bugün bunları gördük. “Bugün için değil, gelecek için endişelendim.”

“Oyuncuların bunu bilmesi lazım. Oyunu kontrol edemezsen, rakipten farkın kalmaz. En küçük hataya tahammülümüz yok. Pozisyon zaten geliyor, rakibi oyuna dahil etmeyin dedim. Biz Benfica’yla oynayacağız, Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz. Futbolcularımızın da şampiyon takımda gibi oynaması lazım hep. Oyuncuların hatalarını söyleyeceğim, söylemeye de devam edeceğim, geliştireceğiz.”

“Adana büyük bir şehir. İki önemli takımı var. Biri alt ligde mücadele veriyor. Adanaspor yeni kurulan bir takım. Teknik kapasitesi yüksek, pas yapmaya çalışan iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Biz oyun anlayışı olarak ve kağıt üzerinde favori olduğumuz maçta iyi oynadığımızı düşünüyorum. Rakibin bugün ve geçtiğimiz haftalara baktığımızda tek golle yenildiğini görüyoruz. 2-0’dan sonra daha farklı olması gerekirdi. İlk yarıda kontrollü pozisyon bulan, pozisyon vermeyen bir takım görünümündeydik.

İkinci yarıda oyunu biz kontrol ettik. Verdiğimiz pozisyonlardan biri penaltı oldu ve golü yedik. Hücum anlayışı, zenginliği, rakibe az poz verme iyiydi. Oynucularımın kazanmayı hak ettiklerini düşünüyorum. Çok iyi işler yaptık, teşekkür ediyorum. Ama oyunun belli bölümlerinden sonra rakibe top vererek oyuna ortak etmek, eksik olan tarafımızdı. Onu düzeltmek durumundayız. Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takım olarak, şampiyon bir takım olarak daha az hata yapmalıyız. Onun dışında gayet iyiydik. Net pozisyonlarımız vardı. Seyir zevki bakımından iyiyiz, ama daha fazlasını yapmak istiyoruz. Oyuncularım maç içerisinde benimle diyaloğa girmediler. Top kayıplarını yapmamalarını, rakibin daha fazla üzerine gitmemelerini hafta içerisinde önemli bir maçımız olduğunu söyledim. Ama kendi insiyatifleriyle gitmek isteyince rakibe top kaptırınca pozisyonlar vermek durumunda kaldık.”

Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla ilgili sorulan bir soruya ise, “Derbi bizi ilgilendirmiyor. Bugün burada iyi oynamak, kazanmak istiyorduk. Kendimizi geliştirmeliyiz, daha iyi olmalıyız. Şu anda maç fazlasıyla lideriz önemli olan şampiyon olmak” diye yanıt verdi.

AMK Gazetesi