Schumacher'in durumu iyiye gidiyor

Schumacher'in durumu iyiye gidiyor
Güncelleme:

Sabine Kehm, efsanevi Alman sürücünün iyileşme sürecinde aşama kaydedildiğini söyledi.

Kayak kazası sonrası tedavisi evinde süren eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in menajeri Sabine Kehm, efsanevi Alman sürücünün iyileşme sürecinde aşama kaydedildiğini söyledi.

Alman basınına açıklamada bulunan Kehm, Schumacher'in sağlığına  kavuşmasını umduklarını belirterek, "Başına aldığı darbenin ciddiyeti  düşünüldüğünde iyileşme sürecinde aşama kaydettiğini mutlulukla söyleyebilirim"  ifadesini kullandı. 
 
İyileşme sürecinin uzun zaman alacağını yineleyen Kehm, bu süre  içerisinde ailesi ve yakınları olarak Schumacher'in yanında olmaya devam  edeceklerini sözlerine ekledi. 
 
Formula 1'de 7 şampiyonluğu bulunan 46 yaşındaki Schumacher, Fransa  Alpleri'nde 29 Aralık 2013'te kayak yaparken düşmüş ve başını kayaya çarparak  ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nde ameliyat  edilen Schumacher'e ocak ayı sonunda verilen narkoz azaltılmış ve yapay komadan  uyandırılma sürecine geçilmişti. 
 
Efsanevi pilotun geçen yıl 16 Haziran'da komadan çıktığı açıklanmış ve  Grenoble Hastanesi'nden taburcu edilerek rehabilitasyon süreci için tedavisinin  Lozan Üniversitesi Hastanesi'nde sürdürülmesine karar verilmişti. Schumacher daha  sonra, 9 Eylül'den itibaren tedavisinin devamı için İsviçre'deki evine  gönderilmişti.