Savunmanın yükü büyük

Savunmanın yükü büyük

Sarı-lacivertliler hücumdaki etkinlikler kadar savunmadaki ehemmiyete de epeyce önem veriyor.

Dick Advocaat’ın takımında özellikle stoperler Simon Kjaer ve Martin Skrtel’e büyük yük düşüyor.

Sarı-lacivertliler hücumdaki etkinlikler kadar savunmadaki ehemmiyete de epeyce önem veriyor. Dick Advocaat’ın takımında özellikle stoperler Simon Kjaer ve Martin Skrtel’e büyük yük düşüyor. Sezon başından bu yana her geçen maç birbirlerine biraz daha alışan iki savunmacı, derbide de en büyük kozlardan biri olacak.
 
Zira rakip Beşiktaş’ın hızlı kanat organizasyonları ve merkeze gelen kenar ortaların tehlikesini bilen Advocaat ve ekibi, Kjaer-Skrtel tandemine çok güveniyor. Ricardo Quaresma’nın öncülüğünde kanatlardan hızlı ve sert bindirmeler yapan Kartal’ın tehlikesini en aza indirmek adına iki defans oyuncusunun performansının belirleyici olması bekleniyor. Oyunun durumuna göre de Cenk Tosun-Aboubakar ikilisiyle hem tek hem de çift forvet oynayabilen Beşiktaş’ın bu gücünü durdurmak yine stoperlere düşüyor.
 
Kenardan gelen ortalarda ceza sahası içinin karışması ve karambol topların ağır fatura çıkarmaması adına Kjaer ve Skrtel’e özel görevler yüklendi. İki tecrübeli oyuncunun bilhassa takımın geriye düşmemesi adına ekstra performans göstermeleri istendi.

Milliyet