''Şansal abi sen Kore'de mi yaşıyorsun''

''Şansal abi sen Kore'de mi yaşıyorsun''
Güncelleme:

Rıdvan Dilmen, Arda Turan ile Fatih Terim arasındaki gerilim hakkında konuştu ve Şansal Büyüka'ya tepki gösterdi.

Fatih Terim ile Arda Turan arasında yaşanan gerginlik ünlü spor yorumcuları arasında da gerginlik yarattı.

Rıdvan Dilmen dün gece NTV Spor'da yayınlanan 'Yüzde 100 Futbol' programında konuyu değerlendirirken, Şansal Büyüka'ya tepki gösterdi.

Ülkede her gün şehitler verildiğini ve bu olayın uzatılmaması gerektiğini kaydeden Dilmen, "Olayın sportif olmadığını hoca söyledi. Uzlaşmacı bir yapım vardır. Fatih hoca sevdiğimiz biridir. Arda'yı zaten biliyorsun. Saygı ve sevgiye çok önem veririm. Nasıl oldu da bu işler buraya geldi anlamıyorum. Çukurca'da bir şehidimiz var. Her gün bu olaylar var. Türkiye'nin bunlarla uğraşacak durumu yok. Fatih Terim büyüklüğünü, Arda da küçüklüğünü göstersin" dedi.

"ŞANSAL ABİ, KORE'DE Mİ YAŞIYORSUN?"
Şansal Büyüka'nın, kendilerinin NTV Spor'da Arda ile yaptığı program sonrasında Terim'in milli takım ile ilgili karar aldığı sözlerine kızan Dilmen, "Arda Turan'ın milli takımda olmasını isterdim. Kendisine de söyledim Arda'nın Fatih Terim'i aramasını isterdim. Türkiye'nin 79 milyonunu bunlarla uğraşacak hali yok. Arda da söyledi; Fatih hoca çeker kulağını yani sorun değil.

Şansal abi yazmış bizim programdan sonra alınmama kararı alınmış. Şansal abi sen Kore'de mi yaşıyorsun? Hırvatistan maçından önce de alınmadı. Bizim programdan hemen önce aratmış çocuklara 20 sene öncesinde kalma şeyler gibi değil. Ben haberci değilim, bu işleri bilmem. Fransa'dan takım döndüğü gün, bütün gazeteciler ve federasyon görevlileri 4 oyuncunun alınmayacağını biliyordu. Bunu ben de biliyordum" ifadelerini kullandı.

"NİYE HAKSIZLIK YAPILIYOR?"
Arda Turan ile Fatih Terim'in barışması gerektiğini kaydeden Rıdvan Dilmen, "Hem Arda açısından hem Terim açısında baktığımızda bunların olmaması lazım. Biz kaşımadık, ironi de yapmadık. Tarafsız bir şekilde sohbet ettik. Herkes bizim gibi olsun. Fatih Terim'i bayramda ararım. Bu bayramda da aradım, telefonu kapalıydı. Arda'yı da severim.

Bu ortamdan sonra Fatih Terim'in 4 yıl boyunca kontratı var. Arda 33 yaşına kadar milli takımda yok. Niye haksızlık yapılıyor? Bu işleri bizim dışımızda herkes kaşıdı. Kumar olur mu? diye programlarda konuşuyorlar. Arda'nın da yakın arkadaşları da doğruyu yapmıyor. Arda ile zamanında ben de sıkıntı yaşadım. Geldi, 'kusura bakma' dedi. Uzatmadık ve barıştık. Bunları bırakalım" diyerek sözlerini noktaladı.

Sporx