Sanki UEFA istemedi !

Sanki UEFA istemedi !

Beşiktaş'ı D.Kiev karşısında "mağlup" eden hakem hatalarıyla ilgili çarpıcı ayrıntı...

Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma ve tarih yazma adına çok önemli bir dönemece geldiği maçta, Dinamo Kiev'e İskoç hakem Craig Thomson'un çileden çıkaran kararları sonucu elenmesinin yankıları sürüyor.
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, skor ilk yarıda 4-0'a geldikten sonra stadı sinirli bir şekilde terk etmesinin ardından yöneticilerin de şaşkınlığı devam ediyor. Skorun dışında Beşiktaşlı yöneticilerin birbiri ardına yönelttiği sorular ise, gerçekten üzerinde durulmaya değer. İşte bazı satır başları:
 
*Beşiktaş gruptan çıksaydı Türkiye, UEFA ülke katsayıları listesinde Belçika'yı geçerek 9. sıraya yükselecekti. 2018-21 yılları arasındaki yeni puanlama öncesi Türkiye, Şampiyonlar Ligi'ne toplam iki takımla katılma hakkını korumak için avantaj sağlayacaktı. Sanki UEFA, bunu istemedi!
 
*Beşiktaşlı taraftarlar maç başından itibaren sayısız ses bombası attı. Statta defalarca anons yapıldı. Meşaleler yakıldı. Buna Şenol Güneş bile ellerini açarak, 'Bu ne ya' der gibi tepki gösterdi. Beşiktaşlı taraftarlar maçın devre arasında Ukraynalı gazetecilerin olduğu bölüme saldırıp, basın tribününü tahrip ettiler. Şimdi yönetimi büyük bir korku sardı. UEFA'dan gelecek ceza büyük olabilir. Ayrıca saha kapanması gibi bir durumla karşı karşıya kalınma ihtimali de yüksek.
 
*İngilizlerin, İskoçları sevmediğ bilinen bir gerçek. İngiltere Başkonsolosu Richard Moore'dan sonra hakeme bir tepkide Steven Gerard'dan geldi. "İngilizlerin futbol yıldızı, "Bu nasıl hakem" diyerek tepki gösterdi.
 
*Avrupa Birliğinin bize kapıları kapattığı bir anda böyle bir maçın yaşanması tesadüf mü, yoksa bilinçli mi? Yönetimin içinde bu sorular da soruluyor.
 
*UEFA'nın, Portekiz ve İtalyan takımlarını kollama adına bu maça özellikle İskoç hakemi verdiği iddiası da söz konusu. Ancak UEFA Başkanlığı seçiminde Türkiye'nin, başkan seçilen Sloven Ceferin'e destek vermesiyle bu konunun üzerinde fazla durulmuyor.
 
*Beşiktaş, hakemi UEFA'ya şikayet ediyor. Yıllardır bu şikayetlere rağmen Türk takımlarının Avrupa'da doğranmasının önü alınmıyor ve hakem şikayetlerinden sonuç çıkmıyor.

 

DHA