Şampiyonlar Ligi heyecanı sürüyor

Şampiyonlar Ligi heyecanı sürüyor

Şampiyonlar Ligi 2.tur maçları Leverkusen - Atletico Madrid ve Arsenal - Monaco maçlarıyla tamamlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2.tur maçları bu akşam 21:45'de oynanacak Bayer Leverkusen - Atletico Madrid ve Arsenal - Monaco maçlarıyla tamamlanacak. Leverkusen - Atletico Madrid ve Arsenal - Monaco maçları öncesinde çıkan haberler haberimizde bulabilirsiniz. 
 
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone; Diego Costa'nın Chelsea'ye gitmesinin ardından bu sezon hücum hattında farklı bir modeli hayata geçirdi. Avrupa'nın birçok büyük kulübünün aksine çift forvet oynayan Atletico, Mandzukic ve Griezmann ile son derece verimli bir sezon geçiriyor. Zira iki futbolcu bu yıl toplam 27 gol kaydetti.  
 
Bu nedenle Simeone; Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Bayer Leverkusen karşılaşmasında en çok bu iki yıldızına güveniyor. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Atletico Madrid, son 9 deplasman maçında sadece 1 kez yenildi. Bayer Leverkusen ise; final oynadığı 2002'den bu yana Devler Ligi'nde son 16 turunu aşmayı hiç başaramadı.   
 
Bundesliga'da son haftalarda pek parlak sonuçlar alamayan Alman ekibi; son 6 maçın sadece birini kazanabildi. Atletico Madrid'de sakatlığı bulunan Koke kadroya alınmadı, Leverkusen'de ise Ömer Toprak cezası nedeniyle zorlu mücadelede görev alamayacak.

Arsenal - Monaco karşılaşması; menajer Arsene Wenger için ayrı bir anlam taşıyor. 1987 ile 1994 yılları arasında Monaco'da görev yapan Wenger, kırmızı-beyazlılarla 1 lig ve 1 kupa şampiyonluğu yaşamıştı. Hoddle, Battiston, Amoros, Hateley, Djorkaeff ve George Weah gibi oyuncuların yanı sıra Emmanuel Petit ve Lilian Thuram gibi isimlerle de Monaco'da çalışan Wenger, 19 yıldır Arsenal'in başarısı için emek sarfediyor. Wenger, Arsenal menajeri olarak ilk kez eski takımı Monaco'nun karşısına çıkacak.

Premier Lig'de oynadığı son 9 maçın 7'sini kazanan Arsenal'de Debuchy ve Arteta dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Monaco'da ise; Jeremy Toulalan cezalı olduğu için Arsenal deplasmanında takınını yalnız bırakacak.