Şampiyon kariyerini noktaladı

Şampiyon kariyerini noktaladı
Güncelleme:

2010 Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Andy Schleck, dizindeki sakatlık yüzünden 29 yaşında kariyerini bitirmek zorunda kaldı.

Fransa Bisiklet Turu'nun 3. etabında yaşadığı kazada  dizinden sakatlanan 2010 şampiyonu Andy Schleck, kıkırdağındaki hasar nedeniyle  sporu bıraktığını açıkladı.
 
Trek Factory takımında yarışan Lüksemburglu bisikletçi, düzenlediği  basın toplantısında, 3 ay önce Fransa Bisiklet Turu'nda yaşadığı kazadan bu yana  sağlık durumunda çok yavaş bir ilerleme olduğunu belirterek, "Bağ dokusu iyileşse  bile kıkırdağımdaki hasar tahmin ettiğimizden büyük. Daha fazla yapabileceğimiz  bir şey yok. Savaşmaya devam etmek isterdim ama dizim buna izin vermiyor.  Kariyerimi bu şekilde sonlandırmak büyük bir hayal kırıklığı" ifadelerini  kullandı.
 
Fransa Turu'nu 2009 ve 2011'de 2'nci sırada bitiren Schleck,  "Kariyerim başarıyla olduğu kadar birçok da kaçırılmış fırsatla dolu. Yüksekten  uçuyorsanız, düşüşünüz de sert olur. Her zaman ayağa kalkmayı başardım ancak bu  kez yapamıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
2014 Fransa Bisiklet Turu'nun 3. etabında fotoğraf çekmek isteyen bir  seyirciyle çarpışan Schleck, yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı. 8 Temmuz'daki  kaza sonrası yapılan kontrollerde, sporcunun sağ diz bağları ve menisküsünde  ciddi hasar tespit edilmişti.
 
Schleck, 2012 yılındaki Criterium du Dauphine yarışında kalçasından  sakatlandığından beri eski formundan uzaktı.