Şampiyon at Bold Pilot öldü

Şampiyon at Bold Pilot öldü
Güncelleme:

Veliefendi'nin gelmiş geçmiş en iyi yarış atlarından Bold Pilot öldü.

1996 yılı Gazi Koşusu'nu rekor derece ile kazanan Bold Pilot, 22 yaşında hayatını kaybetti.

Gazi Koşusu'nu 2.26.22'lik derece ile kazanan Bold Pilot'un o rekoruna hala yaklaşılamıyor...
 
Türk yarışçılığı bir Şampiyon'una daha veda etti. Atman Ekürisi'nin Şampiyon safkanı, 1996 Gazi Koşusu birincisi ve bu koşunun hala kırılamayan rekorunun sahibi Bold Pilot bu sabah öldü.
 
Bold Pilot için 2013 yılında Veliefendi Hipodromu'nda Gazi Koşusu günü jübile töreni düzenlenmiş ve şampiyon son kez piste çıkarak yarışseverleri selamlamıştı.
 
 İlk start 1995 yılında
 
Bold Pilot yarış hayatına; 28 Mayıs 1995 Pazar günü, starttan hayli geri çıkmasına rağmen son 200'deki müthiş atakları ile birinciliğe uzandığı Asuvan koşusu ile başlar.
2 yaşlı döneminde Kraliçe 2. Elizabeth koşusu'nu ,Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusu'nu ve zorlu mücadele Sakarya Koşusu'nu da kazanan Bold Pilot 1995'i yılın baş tayı olarak noktalar.
 
3 Yaşlı Dönemi ve Gazi Koşusu
 
Bold Pilot 3 yaşlı döneminde katıldığı 9 koşudan 8'ini kazanarak, yarışseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Erkek Tay Deneme koşusu sonrası, Gazi Koşusu birinciliğini de bugüne kadar gerçekleştirilemeyen 2.26.22'lik rekor derece ile jokeyi Halis Karataş idaresinde kazanarak, hak ettiği onura ulaşır.
 
Mimar Sinan ve  Başbakanlık koşularında kendinden yaşça büyük rakiplerini ve Boğaziçi Koşusu'nda yurt dışından gelen rakipleri geçmeyi başarır. Bold Pilot' ın  Boğaziçi Koşusu'ndaki nefesleri kesen mücadelesi unutulacak gibi değildir.

Safkan 15 Ekim 1995 pazar günü başlattığı birincilikler serisini 13 Ekim 1996 pazar günü kazandığı Ankara Koşusu'na kadar sürdürür. Bold Pilot  geçen 1 yıllık süreçte 11 üst düzey mücadeleyi kazanarak adeta imkansızı başarmış bir Şampiyondur.

Aynı yılın Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nda tabelaya giremeyen Bold Pilot 1997 yılına
 
Türkiye Spor Yazarları Derneği, 19 Mayıs, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak koşuları birincilikleri ile başlar.
 
Yılın Başbakanlık ve Türkiye Jokey Kulübü Kupası Koşuları'nda  da zafer  onun olur. Bold Pilot 1998 yılında 3 kez start alıp, bunlardan Fevzi Çakmak Koşusu'nu kazanır ve 16 Ağustos pazar günü katıldığı Başbakanlık Koşusu ile pistlere unutulmaz bir şampiyon olarak veda eder.
 
Geçen yıl özel jübile yapıldı
 
Bold Pilot, son olarak geçtiğimiz yıl, 30 Haziran günü gerçekleştirilen Gazi Festivali etkinlikleri içerisinde Veliefendi Hipodromu'na getirilerek sevenleri ile bir kere daha buluşturulmuştu. Bir anlamda daha önce yapılamamış olan jübilesi de gerçekleştirilen safkan, hipodromdaki binlerce yarışsever tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.