Sahaya giren kişi Beşiktaşlı çıktı!

Sahaya giren kişi Beşiktaşlı çıktı!
Güncelleme:

Sahaya giren 17 yaşındaki Umut bulut hakkında 6222 Sayılı kanun uyarınca işlem yapıldı.

Trabzonspor Medical Park ile Fenerbahçe Ülker arasında dün Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanan Türkiye Basketbol Ligi karşılaşmasında sahaya giren 17 yaşındaki Umut bulut hakkında 6222 Sayılı kanun uyarınca işlem yapıldı.

BEŞİKTAŞLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Karşılaşmanın ilk periyodunun bitmesine 2 dakika kala sahaya giren ve Fenerbahçe Ülker yedek kulübesinin önüne kadar koşarak el hareketi yapan Umut bulut, özel güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek salon dışına çıkarıldıktan sonra Jandarma'ya teslim edildi. Jandarma'daki sorgusunda, Sivaslı olduğunu ancak Trabzon'da oturduğunu belirten Umut Bulut, "Beşiktaş'ı tutuyorum. Ancak şike sürecinde Trabzonspor'a haksızlık yapıldığını düşündüğüm için bu eylemi gerçekleştirdim" dedi.

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca hakkında işlem yapılan Umut Bulut daha sonra serbest bırakıldı. Umut Bulut'un dosyasının İl Spor Güvenlik Kurulu'na gönderildiği ve yapılacak ilk toplantıda 1 yıl süreyle spor sahalarına girmekten men cezası alabileceği belirtildi.