Sağlık durumu takımdan gizlendi !

Sağlık durumu takımdan gizlendi !

Beşiktaş sağlık heyeti ve teknik ekip, Rhodolfo'nun sakatlığının ciddi olduğunu devre arasında futbolculara bildirmedi.

Beşiktaş sağlık heyeti ve teknik ekibin ortak aldıkları kararla, Luiz Rhodolfo’nun sakatlığının boyutları moral bozukluğuna yol açmaması için devre arasında futbolcularla paylaşılmadı. Soyunma odasında takım arkadaşlarının durumunu soran oyunculara hiçbir bilgi verilmezken, yayıncı kuruluş Lig TV’ye de Rhodolfo’nun sadece menisküsünde problem olduğu aktarıldı.

Beşiktaş’ın, Gaziantepspor’u 4-0 yendiği maçın 18. dakikasında sağ diz ön çapraz bağları kopan Luiz Rhodolfo’nun yaşadığı ağır sakatlığın boyutlarının ilk etapta siyah-beyazlı futbolculardan saklandığı ortaya çıktı.

Sezonu kapatan ve topla birlikte çalışmalara ancak yaz kampında başlayabilecek olan Brezilyalı stoperin bu durumunun, futbolcuların moralini bozmamak için maç devam ederken hiç kimseyle paylaşılmadığı belirlendi. Sağlık heyetinin maçın ardından son tıbbi raporları da değerlendirerek acı gerçeği açıkladığı kaydedildi.

Sağlık heyeti soyunma odasında yapılan ilk muayenede Rhodolfo’nun dizindeki şişlik nedeniyle teşhis koyamadı.

Aynı dizinden 11 yıl önce ciddi bir sakatlık geçiren tecrübeli futbolcunun çapraz bağlarının koptuğu daha sonra ortaya çıktı. Maçta ilk yarı tam bu sırada biterken oyuncular da toplu halde soyunma odasına giriş yaptı.

Ortak karar aldılar

Siyah-beyazlı oyuncular hemen Rhodolfo’nun etrafında toplanarak bilgi almaya çalıştı ancak doktorlar herhangi bir açıklama yapmadı. Sağlık heyeti yalnızca teknik ekibe gerçeği bildirdi. Daha sonra da ortak alınan kararla takımın moralini bozmamak adına futbolculara, Rhodolfo’nun ciddi bir probleminin olmadığı aktarıldı. Hatta yayıncı kuruluş Lig TV’ye de başarılı oyuncunun sadece menisküsünde sıkıntısı olduğu bilgisi verildi.

Herkes şoke oldu

Siyah-beyazlı sağlık ekibi karşılaşmadan sonra ortaya çıkan MR sonuçlarının da çapraz bağlardaki kopmayı göstermesi üzerine teknik ekibi bilgilendirdi. Sezonu kapatan Rhodolfo’nun göz yaşlarını zor tuttuğu öğrenilirken, kötü haberi alan siyah-beyazlı futbolcuların da şoke oldukları ifade edildi.

6 ay sonra

Sezonu kapatan Rhodolfo yaklaşık 6 ay sonra sahalara dönecek. Brezilyalı stoperin yaz kampının sonunda takıma katılması bekleniyor.

Luiz Rhodolfo, Beşiktaş formasını 27 resmi maçta giydi. Brezilyalı stoper, Süper Lig’de 18, UEFA Avrupa Ligi’nde 6, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 maçta görev yaptı.

Milliyet